2017. március 25. szombat Irén, Írisz

Hírek - Európai Unió

Marine Le Pen felszámolná a teljes uniós agrárpolitikát

Felszámolná az Európai Unió közös mezőgazdasági politikáját és a francia büdzséből nyújtana közvetlen támogatást a francia gazdáknak Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje. Szerinte az uniós Közös Agrárpolitika teljes kudarc.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A gazdák sokáig hittek az Európai Unióban, de már megértették, hogy valójában az Európai Unió hozta létre az eltűnésük körülményeit – fogalmazott Le Pen a párizsi mezőgazdasági kiállításon. A gazdák fele jelenleg 350 eurót (108 ezer forintot) keres havonta, ilyen körülmények között lehetetlen bármilyen jövőt is elképzelni - fogalmazott.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


Marine Le Pen szerint a közös mezőgazdasági politika "teljes kudarc", ezért a támogatási rendszert újra kell gondolni. Franciásítani kell a támogatásokat, nem szabad csökkenteni, de másképp kel elosztani azokat. Nem hektáronként kell a támogatásokat fizetni, hanem az embereket kell finanszírozni - vélte a Nemzeti Front elnöke.

A franciák és a közösség pénzének a francia agrártermékek vásárlását kell szolgálnia, véget kell vetni a tisztességtelen versenynek és a szabadkereskedelmi megállapodásoknak – hangoztatta a politikus. A kiállításon sokan Marine, Marine skandálással éltették a Nemzeti Front elnökét, de volt, aki edénycsörömpöléssel fejezte ki nemtetszetését.


 

Címlapon, most

Kalózszoftverekkel hekkelik meg saját traktoraikat a gazdák

Brazil húsbotrány: fokozott ellenőrzést rendelt el a főállatorvos

Magyarországra közvetlenül kevés brazil hústermék érkezik.

Hatalmas vihart kavar a brazil húsbotrány - Brüsszel is lépett

Korrupciós ügyek és kritikán aluli húsminőség a világ legnagyobb exportőrénél.

Nyúzzák a Renner traktort, de állja a sarat

Gyakorlati próbákat tartanak az új magyar géppel, készül a fülkés változat is.

Április 15-ig lehet bejelenteni a téli fagykárokat

A termelők a hozamértékcsökkenés 80 százalékát is megkaphatják.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ