Pályázat a védjegyért

MTI
A Nemzeti Parki Termék védjegyhasználati jogának megszerzésére pályázhatnak a termelők az ország több nemzeti parkja, közöttük a Büki Nemzeti Park (BNP) által megjelentetett pályázati felhívások alapján - tájékoztatott a BNP.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Vidékfejlesztési Minisztérium a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeinek bővítése érdekében kezdeményezte a Nemzeti Parki Termék védjegy létrehozását - közölte Kangúr Tibor.

A védjegy bevezetésétől a környezettudatosság növelését, a térségi, természetvédelmi és gazdasági együttműködés erősítését várja a szaktárca, a védjegyrendszer működtetésében kulcsszerepet játszó nemzeti park igazgatóságokkal együtt - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a Bükki Nemzeti Park egyelőre két termékre hirdette meg védjegykérelmezési felhívását: a nemzeti park területén készülő, helyben termelt, helyi feldolgozású tejtermékekre, valamint füstölt sebes pisztrángra.

A védjegyhasználati kérelmek elbírálására, a benyújtott termékek értékelésére Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottságot hoztak létre, amelyben a BNP vezetője mellett gasztronómus, vendéglátós és agrárszakemberek kaptak helyet.

A második félévben tervezik a termékkör kibővítését, egyebek között lekvárra, mézre és feldolgozott gyümölcstermékekre. Ezekre újabb pályázatot fognak hirdetni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?