Tüntetés és rendkívüli ülés - Mit lép Brüsszel a tejpiaci válságra?

agrarszektor.hu
Rendkívüli ülést tartanak az EU-országok mezőgazdasági miniszterei a tej nagyon nyomott árszintjéhez vezető tejpiaci válság miatt - közölte kedden Brüsszelben az Európai Bizottság.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A válság miatt tanácskozást tartanak az uniós országok mezőgazdasági miniszterei - jelentette ki Enrico Brivio szóvivő a keddi bizottsági sajtótájékoztatón. Úgy véli, az Európai Bizottság tisztességes árakat szeretne nyújtani a tejtermelőknek, de azt nem mondta el, hogy milyen árszintet tekintene Brüsszel megfelelőnek.

Az Európai Bizottság szerint a tejpiaci válság egyik oka a csökkenő kereslet a nagyon jelentősnek számító kínai exportpiacon. Tovább rontott a helyzeten az uniós országok mezőgazdasági termékeivel szembeni orosz embargó. A brüsszeli testület ugyanakkor úgy véli, hogy a tejpiac kilátásai hosszú távon jók.

Az európai tejtermelők ernyőszervezete szeptember hetedikén, a rendkívüli agrárminiszteri tanácskozás napján demonstrációt szervez Brüsszelben. A szervezet olyan uniós válságmechanizmusok életbe lépését követeli, amelyek legalább a termelői költségeket fedező tejárakat eredményeznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?