13 "magyar külföldi" nyert az állami földárveréseken

agrarszektor.hu
Eddig 13, magyar gyökerekkel bíró külföldi állampolgár 1200 hektár területet szerzett az állami földárveréseken. A rendezetlen területek - így például a halastavak és az ültetvények - szakértői értékbecslését a kormány elvégezte, így újabb licitek kezdődhetnek. Az ezekre szánt állami területek felkészítése január végén kezdődik meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kormány szerdán áttekinti az állami földek értékesítésével kapcsolatos ügyeket, január végén pedig újra megindul a földárverésre szánt területek felkészítése - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke az M1 csatornán. Az elnök szerint a korábbi értékesítést nagymértékben befolyásolta, hogy haszonbérlettel terhelten került-e meghirdetésre a terület, azonban egy tavaly elfogadott törvénnyel a kormány megteremtette a haszonbérletek felülvizsgálatának jogalapját, lehetővé vált a bérleti díjak piaci szintre emelése.

A Magosz elnöke felidézte, hogy az eddig meghirdetett 200 ezer hektárból 130 ezer hektár állami föld kelt el, amelyek majd a szerződéskötést követő 60 nap után kerülnek a vásárlók tulajdonába, addig sok gazda, helyben lakó élhet elővásárlási jogával.

Az állami árveréseken összesen 13 olyan külföldi tudott mintegy 1200 hektár földet szerezni, akiknek magyar gyökereik vannak - közölte Jakab István. Vannak közöttük olyanok, akik időközben kettős állampolgárok lettek. Mások pedig már régóta Magyarországon élnek és gazdálkodnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?