3 hektár alatt pályáztatás nélkül értékesíthet az NFA

agrarszektor.hu
Három hektárra nő az eddigi egy hektáros limit, ami alatt a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA)pályázat nélkül értékesíthet földterületeket a földalap és az erdőgazdálkodás szabályozását módosító előterjesztés értelmében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Budai Gyula, a vidékfejlesztési tárca államtitkára szerint a módosítás a kisebb termelők számára is növelheti a versenyképességet. Indoklása szerint az érintett területek hazsnosítása gyakran megoldatlan. Hozzátette, az adásvételi szerződések megkötésük után nyilvánossá válnak, az egymillió forintnál értékesebb földterületek értékesítéséről pedig a Birtokpolitikai Tanács dönt.

A haszonbérleti szerződések meghosszabbítását továbbra is pályáztatni kell, azok automatikus meghosszabítását nem teszi lehetővé a módosítás, így Budai Gyula szerint kiszűrhetőek lesznek az olyan jellegű visszaélések, melyek eredményeként 2009-ben akár 15 évvel is meghosszabbították egyes nagygazdaságok földhasználati jogát.

Fontosnak nevezte azt a rendelkezést is, amely egységesíti a földalapról és az erdőtörvényről szóló jogszabályok erdőkre vonatkozó előírásait. Az osztatlan közös tulajdonban álló erdők esetében is pontosabb szabályok lépnek életbe, olyan esetekre, amelyekben az állam is rendelkezik tulajdonrésszel - mondta az államtitkár.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31