2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Föld

A földügy szerepe a Nemzeti Vidékstratégiában és a korszerű közigazgatásban

Vándorgyűlést rendez július 7-8-án Budapesten a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), melynek témája az lesz, hogy milyen szerepe van a földügynek a Nemzeti Vidékstratégiában és a korszerű közigazgatásban.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A fórumon Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közigazgatási államtitkára beszámol a földügy alapjainak fejlesztéspolitikai kérdéseiről. Ángyán József, a VM parlamenti államtitkára a földügynek a vidékfejlesztésben, különösen a Nemzeti Vidékstratégiában betöltött szerepéről tart előadást. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára elmondja, milyen szerepe van a földhivataloknak a közigazgatás korszerűsítésében.

Az MFTTT kétévente rendezi meg Vándorgyűlését, melyen földméréssel, térképészettel, ingatlan-nyilvántartással, távérzékeléssel és térinformatikával foglalkozó, a köz- és a vállalati szférában, az oktatásban és a tudomány területein működő szakemberek vesznek részt.

Az idei, 48. találkozón politikai és szakmai döntéshozók, valamint elismert szakemberek vitatják meg az időszerű kérdéseket, és előadásokat tartanak a terület célkitűzéseiről, programjáról és eredményeiről.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu