A Vérke patak rehabilitációjából az agrárium is profitálhat

agrarszektor.hu
Már évek óta tart a kárpátaljai Vérke patak rehabilitációja, amely a beregszászi és ungvári járás környéki több mint 40 hektárnyi termőföld vízutánpótlását biztosítja. A patak vize az elmúlt évtizedek urbanizálódásának köszönhetően sokat változott, így a beavatkozás egyre időszerűbb.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A régóta folyó szakmai munkába 2019 tavaszán kapcsolódott be a Kexport Klaszter Nonprofit Kft., amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium egyik pályázatának nyerteseként a mederüledék vizsgálatában fog közreműködni, tudtuk meg a cég közleményéből. Ennek során főként a csatornaiszap üledékének állapotát és felhasználhatóságát vizsgálják a szakemberek. A jó minőségű iszap elsősorban a mezőgazdaság számára jelenthet komoly értéket, de felhasználható hulladéklerakó vagy meddőhányó rekultivációs rétegrendjének kialakítására is.

A mederüledék mintavételezését az Elgoscar-2000 Környezettechnológiai és Vízgazdálkodási Kft. végezte el, amely a Kexport Klaszter Nonprofit Kft. egyik tagvállalata. A minták analitikai vizsgálata jelenleg is folyamatban van, részben az Elgoscar-2000 Kft. vizsgáló-laboratóriumában, részben pedig a beregszászi Talajvédelmi Hatóság laboratóriumban. Ez a szakmai munka kiváló példát mutat azokra a szakmai együttműködésekre, amelyben a tagvállalatok - a profiljukból adódóan - komoly szakmai segítséget nyújtanak egymásnak, mondta az együttműködésről Toronyi Zoltán, a Kexport Klaszter Nonprofit Kft. vezetője.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?