A világ vezető agrárplatformját építené ki a Yara és az IBM: 2019 végén indulhat

agrarszektor.hu
A norvég Yara és az amerikai IBM összefogott, hogy létrehozzák a világ vezető digitális agrárplatformját. Az első szolgáltatások 2019 végén már elindulhatnak - írja a farms.com.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tervek szerint 100 mmillió hektárt ölelnének fel az új platformmal, ami a világ művelt területeinek 7 százalékát teszi ki. A májusban indított közös projektbe mindkét vállalkozás beleteszi speciális szaktudását: az IBM globális szolgáltatóként a háttérrendszert adná hozzá, valamint az időjárási adatokat, míg a Yara a világ meghatározó növénytáplálással foglalkozó cégeként az agráriumban nyert szakismereteit hozná. A több mint 100 éves múlttal rendelkező agrár inputnyag-forgalmazó mintegy ezer agronómussal dolgozik világszerte.


"Mindkét vállalat több mint 65 országban van jelen, és szoros szinergia van az innovációs központjaink között" - mondta Luq Niazi, az IBM kereskedelmi iparágának ügyvezető igazgatója. A gazdaságokban egyre több és több feldolgozandó adat keletkezik, miközben maguk a gazdák csak egy kis részét hasznosítják ezeknek, mivel nehéz értelmezhető információt nyerni belőlük. A két világcég ezen a téren nyújtana nekik segtíséget. De adatokat szolgáltatna a platform a domborzatról vagy az agrárpiacokról is, valamint alkalmassá tennék a modern digitális ezsközök adatainak fogadására is.

A fejlesztés jelenlegi fázisában még csak az innovációs csoportokat alakítják ki az USA-ban, Európában, Szingapúrban és Brazíliában. Az első szolgáltatások mégis már idén év végén elindulhatnak a cégek reményei szerint. Tekintve a Yara szaktudását, nem meglepő, hogy az egyik beépülő szoftver éppen a tápnanyag-utánpótlás számításában lenne a gazdák segítségére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?