Az állami földek miatt is feljelentették Orbánékat Brüsszelben

agrarszektor.hu
Az állami tulajdonú termőföldek bérbeadási gyakorlata miatt is feljelentések érkeztek Magyarország ellen az Európai Bizottsághoz (EB), amely egyelőre csak tájékozódik az újabb ügyben. A tavaly május elseje óta hatályos magyar földforgalmi törvény miatt az EB már két földügyi kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hivatalos panaszokat kapott az Európai Bizottság az állami tulajdonú magyar földek bérbeadása kapcsán - értesült a bruxinfo.hu. A portál információi szerint a panaszosok között van legalább egy közelebbről nem megnevezett brit európai parlamenti képviselő is, aki az állami tulajdonban lévő földek bérbeadásának módja késztetett a panaszos levél megírására.

Az eddigi híradásokból nem derül ki, hogy a panaszosok konkrétan milyen intézkedéseket kifogásolnak az állami földek bérbeadási gyakorlatában, amely idehaza is időről-időre politikai viharokat kavar. A testület első körben csak tájékozódik, és a bruxinfo.hu szerint egyelőre olyan gyanúról sem lehet beszélni, amely előrevetíthetne egy esetleges későbbi előzetes (nem hivatalos) eljárást.

Ismert ugyanakkor, hogy Brüsszel már két földügyekkel összefüggő kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen az új földforgalmi törvény tavaly május elsejei hatálybalépése óta. Az első procedúra annak nyomán kezdődött, hogy az osztrák kormány az EB-hez fordult a termőföldekre korábban bejegyzett haszonélvezeti jogok megszüntetése miatt. Később Brüsszel egy másik eljárást is kezdeményezett, amely a földforgalmi törvény generális átvilágításához kötődött. Korábbi nyilatkozatok szerint az valószínűsíthető, hogy mindkét eljárás az Európai Bíróságon köt majd ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?