Az MSZP szerint felvetődik a gyanú, hogy "politikai alapú földosztás" zajlik

agrarszektor.hu
Az MSZP azt sürgeti, hozzák nyilvánosságra azt, hogy az állami földpályázatokon milyen szempontok alapján születnek a döntések, és azt is, mivel indokolják az eredményeket, vagyis hogy a pályázók hány pontot kaptak a bírálatkor - írja az MTI.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ennek hiányában ugyanis felvetődik a gyanú, hogy "politikai alapú földosztás" zajlik - hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Gőgös Zoltán. Mint mondta: helyi gazdálkodók folyamatosan azt jelzik, hogy mindössze arról kapnak értesítést, hogy nem nyertek a földpályázatokon, de indoklás nincs, a bírálati szempontok pedig ismeretlenek számukra.

A szocialista politikus ezért arra szólította fel a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet, hogy az állami tulajdonú földek haszonbérbe adását célzó pályázatok esetében azt is hozzák nyilvánosságra, hogy a győztes pályázó miért nyert, a többiek pedig miért nem

azt is felrótta, hogy a pályázatokon nem érvényesül a helyben lakás követelménye, így fordulhat elő, hogy Fejér megyében "egy szolnoki ügyvéd" jut földhöz.

Gőgös Zoltán szerint az említett pályázatokat érvényteleníteni kell, és az ebben érdekelt helyi gazdákat megegyezésre kell bírni a pályázatokon.

 

forrás: MTI

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03