2019. október 16. szerda Gál

Hírek - Föld

Az MSZP szerint felvetődik a gyanú, hogy "politikai alapú földosztás" zajlik

Az MSZP azt sürgeti, hozzák nyilvánosságra azt, hogy az állami földpályázatokon milyen szempontok alapján születnek a döntések, és azt is, mivel indokolják az eredményeket, vagyis hogy a pályázók hány pontot kaptak a bírálatkor - írja az MTI.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Ennek hiányában ugyanis felvetődik a gyanú, hogy "politikai alapú földosztás" zajlik - hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Gőgös Zoltán. Mint mondta: helyi gazdálkodók folyamatosan azt jelzik, hogy mindössze arról kapnak értesítést, hogy nem nyertek a földpályázatokon, de indoklás nincs, a bírálati szempontok pedig ismeretlenek számukra.

A szocialista politikus ezért arra szólította fel a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet, hogy az állami tulajdonú földek haszonbérbe adását célzó pályázatok esetében azt is hozzák nyilvánosságra, hogy a győztes pályázó miért nyert, a többiek pedig miért nem

azt is felrótta, hogy a pályázatokon nem érvényesül a helyben lakás követelménye, így fordulhat elő, hogy Fejér megyében "egy szolnoki ügyvéd" jut földhöz.

Gőgös Zoltán szerint az említett pályázatokat érvényteleníteni kell, és az ebben érdekelt helyi gazdákat megegyezésre kell bírni a pályázatokon.

 

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu