2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Föld

Blöfföl Orbán a baloldal szerint - Videó

2013-ra olyan változásokat ígér Orbán a magyar agráriumban, melyekre 50-100 éve nem volt példa. Az MSZP szerint ez nem más, mint puszta kommunikációs blöff.
 
 

Az új földtörvényről beszélt Orbán Viktor kormányfő Cegléden, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúsági tagozatának kongresszusán. A kormányfő szerint a jogszabály modern agráriumot teremt majd, francia és osztrák példákon alapuló mechanizmusok alkalmazásával akadályozza majd a külföldiek földszerzését, és a „zsebszerződésekkel kilopott földek” visszaszerzésére is sor kerül. Bejelentette továbbá a kormány döntését az öntözési hivatal létrehozásáról, mellyel új alapokra helyezik a mezőgazdasági vízgazdálkodást. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter beszédében a kormányzat fiatal gazdatársadalom iránti elkötelezettségét ecsetelte, hangsúlyozva, hogy az új uniós közös agrárpolitika nyomán minél nagyobb arányban részesedjenek a támogatásokból.

Gőgös Zoltán parlamenti képviselő közleményben reagált a szombati konferencián elhangzottakra. Az MSZP-s képviselő szerint Orbán és Fazekas szavai nem többek a kormány kommunikációs blöffjénél, hiszen a tervezett földtörvény egyáltalán nem korlátozná például a már hazánkban gazdálkodó külföldiek földszerzését, ellenben megakadályozná azoknak a fiatal mezőgazdasági szakembereknek a földhöz jutását, akik jelenleg társas vállalkozások alkalmazottjai. Hozzátette, az MSZP 2014 után felbontja a tisztességtelen szerződéseket és átlátható módon osztja szét a felszabaduló területeket a helyi gazdálkodók között.

Tekintse meg az Orbán Viktor beszédéről készült videót!

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben