Csúszik a földtörvény

agrarszektor.hu
A Napi Gazdaság szerint elmarad a parlament mezőgazdasági bizottságának földtörvénnyel foglalkozó holnapi ülése, sőt a törvénytervezet jövő heti részletes parlamenti vitája is csúszik.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A napilap információi szerint a Fidesz frakció mezőgazdasági kabinetje még nem jutott döntésre a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényhez beadott módosítókról, sőt, még nem került sor a miniszterelnök által múlt héten ígért második frakcióülésre sem. Ezért csúszik a törvény parlamenti tárgyalása is.

A mezőgazdasági kabinet vezetőinek tegnapi ülésén nem sikerült valamennyi vitás kérdést tisztázni, illetve végigvenni - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Fidesz frakció sajtója. A vitát várhatóan jövő héten folytatják, és ezt követően tájékoztatják álláspontjukról a kabinet vezetői a kormány képviselőjét. Így nemcsak a mezőgazdasági bizottság módosítókról tervezett részletes vitája mellett a parlamenti részletes vita is csúszik.

Egyebek között arról folyik a vita, hogy hogyan kell értelmezni Orbán Viktor múlt heti, frakcióülésen tett kijelentését a foglalkoztatási kötelezettség szükségességéről. Előfordulhat ugyanis, hogy a miniszterelnök mégsem tartja szükségesnek az egyes birtokméretekhez előírt létszám kötelezettséget.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?