2021. augusztus 1. vasárnap Boglárka

Hírek - Föld

Csúszik a földtörvény

A Napi Gazdaság szerint elmarad a parlament mezőgazdasági bizottságának földtörvénnyel foglalkozó holnapi ülése, sőt a törvénytervezet jövő heti részletes parlamenti vitája is csúszik.
 
 

A napilap információi szerint a Fidesz frakció mezőgazdasági kabinetje még nem jutott döntésre a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényhez beadott módosítókról, sőt, még nem került sor a miniszterelnök által múlt héten ígért második frakcióülésre sem. Ezért csúszik a törvény parlamenti tárgyalása is.

A mezőgazdasági kabinet vezetőinek tegnapi ülésén nem sikerült valamennyi vitás kérdést tisztázni, illetve végigvenni - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Fidesz frakció sajtója. A vitát várhatóan jövő héten folytatják, és ezt követően tájékoztatják álláspontjukról a kabinet vezetői a kormány képviselőjét. Így nemcsak a mezőgazdasági bizottság módosítókról tervezett részletes vitája mellett a parlamenti részletes vita is csúszik.

Egyebek között arról folyik a vita, hogy hogyan kell értelmezni Orbán Viktor múlt heti, frakcióülésen tett kijelentését a foglalkoztatási kötelezettség szükségességéről. Előfordulhat ugyanis, hogy a miniszterelnök mégsem tartja szükségesnek az egyes birtokméretekhez előírt létszám kötelezettséget.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu