Dől a pénz: újabb százmilliárdot zúdítanak a földekre

agrarszektor.hu
Összesen 250 milliárd forintra emelte a kormány azt a hitelkeretet, amelyet az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank az állami földek adásvételéhez folyósíthat. A tavalyi árverezések után a licitek második köre március elejétől kezdődik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az MFB megbízásából a Budapest Bank Zrt. folyamatosan adja ki a hitelígérvényeket, hogy a gazdálkodók a március 1-jén kezdődő árverések előtt meggyőződhessenek hitelképességükről - közölte az MFB. A bank eddig 150 milliárd forintot folyósíthatott MFB-NHP Földvásárlási Hitelprogramjával, ezt a keretet azonban a kormány most 250 milliárdra növelte.

Az ismételten meghirdetett földrészletekre korábban kiadott hitelígérvények 2016. december 31-ig érvényesek, így ezeket nem kell újra igényelni. A 100 milliárd forintos keretnövelést az indokolja, hogy a március 1-jén kezdődő árveréseken a 2015-ben nem értékesített földrészleteken felül újabb, eddig még árverésre nem bocsátott földvagyont is meghirdetnek. A hitelprogramban kiadott hitelígérvények száma és összege is előre vetíti a hiteligény növekedését, emellett az árveréseken a korábbi időszak átlagos piaci áraihoz képest magasabb árszint alakult ki.

Az MFB-NHP Földvásárlási Hitelprogram egyéb feltételei nem módosulnak: a hitel futamideje legfeljebb 20 év, a hitel kamatozása az első tíz évében évi fix 1,95 százalék. A hitelt az ügyfelek egyszerűsített és ingyenes hitelbírálati eljárással vehetik igénybe, a hitel a szerződés teljes futamideje alatt díjmentesen előtörleszthető.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02