2019. október 16. szerda Gál

Hírek - Föld

Elindult az állami termőföldek haszonbérbe adása

Megkezdődött az állami termőföldek haszonbérbe adása, ami Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondása szerint a Darányi Ignác-terv végrehajtásának kezdete, továbbá a kormány kis-, közép- és családi vállalkozásokat támogató programjának bizonyítéka is - írja a Magyar Hírlap online.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A szaktárca fontosnak tartja, hogy a haszonbérbeadással olyan gazdálkodókat hozzanak kedvező helyzetbe, akik helyben laknak, és akik életvitelszerűen az agráriumban dolgoznak.

Eddig a meghirdetett 65 ezer hektárból mintegy 33 ezerre már sikeresen pályáztak az érdeklődők. 

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet az elkövetkező napokban ezerötszáz gazdálkodóval köt szerződést, akik átlagosan tizenöt-húsz hektárnyi állami területtel bővíthetik gazdaságukat.

A miniszter kiemelte, hogy a helyben lakó gazdálkodók segítése és a termőföldek haszonbérbe adása azért is kiemelkedő, mert ezzel szorgalmazzák a helyben maradást, valamint a nemzeti vagyon közjóra történő felhasználását.

 

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu