2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Föld

Erdőt vett az Ikea, de nem azért, amire először gondolnál

Erdőt vett az Ikea az Egyesült Államokban, Georgia állam délkeleti részén. A vállalat azért döntött a terület megvásárlása mellett, hogy így védje meg az erdő ökoszisztémáját és akadályozza meg a terület beépítését.
 
 

Egy közel 4500 hektáros erdőt vásárolt meg az Ingka csoport, vagyis az Ikea befektetési csoportja az Egyesült Államokban, Georgia állam délkeleti részén. Terveik szerint így védenék meg az erdő ökoszisztémáját és akadályoznák meg a terület beépítését, írta meg a 444.hu a CNN értesülései alapján.

A svéd bútorgyártó legtöbb üzletét birtokló csoport még január közepén tett szert az Altamaha folyómeder közelében található erdőre. Nyilatkozatuk szerint hisznek a felelős erdőgazdálkodásban, és úgy látják, ők is felelősséggel tartoznak a bolygóval szemben, hogy több erdőt és növényt telepítsenek, mint amennyit felhasználnak.

2014 óta az Ingka befektetési csoport már közel 250 ezer hektárnyi erdős területet vásárolt fel az Egyesült Államokban, Észtországban, Lettországban, Litvániában és Romániában. A cég ezen felül elültetett közel hétmillió palántát is, hogy az Ikea ezzel is megmutassa elkötelezettségét a klímaváltozás elleni harcban. Céljaik közt szerepel az is, hogy 2030-ig csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az egyszer használatos műanyagokat már száműzték a kínálatukból.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben