2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Föld

Fazekas nem enged a negyvennyolcból

Egy jottányit sem engedünk a magyar földből - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Brüsszelben az Andrä Rupprechter osztrák agrárminiszterrel folytatott kétoldalú tárgyaláson. A találkozót, amelyre közel egy év után került sor, az osztrák fél kezdeményezte.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A megbeszélésen Fazekas Sándor kiemelte, hogy az idén elfogadott magyar földforgalmi törvény kifogja állni az EU által indított eljárás próbáját.
Miután a jogszabály megalkotása többek között francia és osztrák példák figyelembe vételével történt, ezért sem érthető, hogy az osztrák miniszter miért próbálja megvédeni a törvénytelen zsebszerződésekkel a korábbi földtörvényt kijátszó Magyarországon gazdálkodó jogsértő osztrák gazdákat.

Magyarország a csalárd úton megszerezni kívánt földtulajdont sosem fogja elismerni. A magyar kormány, ahogy eddig is, úgy a jövőben is mindent megtesz a jogsértő gyakorlatok felszámolása és a magyar föld védelme érdekében – írja a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu