2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Föld

Földtulajdonosok figyelem: bejelentési kötelezettség hó végéig!

NAK: szeptember 30-ig kell színt vallaniuk a tulajdonosoknak.
 
 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a földhasználók figyelmét, hogy 2013. szeptember 30-ig tegyenek eleget földhasználati bejelentési kötelezettségeiknek. Erre szerintük a pontos földhasználati adatbázis létrehozása miatt van szükség. A NAK szerint "várhatóan a földhasználati viszonyok átláthatóbbak lesznek, könnyebben felszámolhatják a jogszabályok kikerülését szolgáló megállapodásokat, és csak azok juthatnak majd földhöz, akik jogosultak arra".

A bejelentési kötelezettség az egy hektár alatti földtulajdonosokra is vonatkozik: ha termőföldet, illetve mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet használnak (azaz a földrészletet az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként tartják nyilván), kötelesek bejelenteni.

A bejelentést megtehetik 2013. szeptember 30-ig személyesen a legközelebbi földhivatalban vagy postai úton a földhivatal honlapjáról letöltött, megfelelő formanyomtatványok elküldésével. A bejelentés díjmentes.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben