2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Föld

Gyermekvállalást támogató földprogram indul

A tervek szerint jövő év elején bevezetésre kerülő nemzeti vidékfejlesztési stratégia értelmében gyermekvállalást segítő demográfiai földprogramot indítanak, amely 200 ezer hektárföldet érint.
 
 

A Vidékfejlesztési Minisztérium arról számolt be, hogy a stratégiával kapcsolatos záró konferenciát január elején tartják, azt követően a stratégiából a tárca kormány előterjesztést készít, és ha a kormánytagok elfogadják, a határozat alapján átdolgoznák az agrárgazdaság fejlesztéséről szóló törvényt is, s ez a módosított jogszabály kerülne végül a parlament elé - írja a hír24.hu.

A demográfiai földprogram várhatóan januártól indul be, részeként pedig 25-50 évre szóló földbérleti jogot, valamint további kedvezményeket kapnak azok a fiatal, gazdálkodásra hajló párok, aki a családalapítást és két vagy több gyermek felnevelését is vállalják.

A földet örökbérletbe adnák és örökölhető is lenne addig, amíg a család a program feltételeinek megfelel. A Magyar Nemzet értesülései szerint jövőre csaknem 200 ezer hektárral indulhat el a demográfiai földprogram. A cél az induló fiatal gazdák támogatása.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu