2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Föld

Gyermekvállalást támogató földprogram indul

A tervek szerint jövő év elején bevezetésre kerülő nemzeti vidékfejlesztési stratégia értelmében gyermekvállalást segítő demográfiai földprogramot indítanak, amely 200 ezer hektárföldet érint.
 
 

A Vidékfejlesztési Minisztérium arról számolt be, hogy a stratégiával kapcsolatos záró konferenciát január elején tartják, azt követően a stratégiából a tárca kormány előterjesztést készít, és ha a kormánytagok elfogadják, a határozat alapján átdolgoznák az agrárgazdaság fejlesztéséről szóló törvényt is, s ez a módosított jogszabály kerülne végül a parlament elé - írja a hír24.hu.

A demográfiai földprogram várhatóan januártól indul be, részeként pedig 25-50 évre szóló földbérleti jogot, valamint további kedvezményeket kapnak azok a fiatal, gazdálkodásra hajló párok, aki a családalapítást és két vagy több gyermek felnevelését is vállalják.

A földet örökbérletbe adnák és örökölhető is lenne addig, amíg a család a program feltételeinek megfelel. A Magyar Nemzet értesülései szerint jövőre csaknem 200 ezer hektárral indulhat el a demográfiai földprogram. A cél az induló fiatal gazdák támogatása.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben