2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Föld

Gyermekvállalást támogató földprogram indul

A tervek szerint jövő év elején bevezetésre kerülő nemzeti vidékfejlesztési stratégia értelmében gyermekvállalást segítő demográfiai földprogramot indítanak, amely 200 ezer hektárföldet érint.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Vidékfejlesztési Minisztérium arról számolt be, hogy a stratégiával kapcsolatos záró konferenciát január elején tartják, azt követően a stratégiából a tárca kormány előterjesztést készít, és ha a kormánytagok elfogadják, a határozat alapján átdolgoznák az agrárgazdaság fejlesztéséről szóló törvényt is, s ez a módosított jogszabály kerülne végül a parlament elé - írja a hír24.hu.

A demográfiai földprogram várhatóan januártól indul be, részeként pedig 25-50 évre szóló földbérleti jogot, valamint további kedvezményeket kapnak azok a fiatal, gazdálkodásra hajló párok, aki a családalapítást és két vagy több gyermek felnevelését is vállalják.

A földet örökbérletbe adnák és örökölhető is lenne addig, amíg a család a program feltételeinek megfelel. A Magyar Nemzet értesülései szerint jövőre csaknem 200 ezer hektárral indulhat el a demográfiai földprogram. A cél az induló fiatal gazdák támogatása.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu