2021. június 21. hétfő Alajos, Leila

Hírek - Föld

Horror Oroszországban: vérvörössé változott egy folyó vize

Környezetszennyezés miatt indult vizsgálat Oroszországban. Egy pisztrángfeldolgozóból ömlött napokon keresztül a véres szennyvíz a közeli folyóba, ami a környék ivóvízellátását is biztosítja.
 
 

Vörösen hömpölygő halvérpatak miatt indult vizsgálat az Oroszországhoz tartozó, Finnországgal határos Karéliában. A szennyvíz egy pisztrángfeldolgozóból ömlött napokon át, amit a közeli falu, Popov Porog lakói vettek észre, írta meg a Telex. A helyiek már tavasszal is panaszt emeltek az üzem működése miatt, de az akkori vizsgálatok nem állapítottak meg szabálysértést. Pedig a szennyvíz az erdőbe vezetett csövön láthatóan nem csak az utóbbi időben folyt a területre mindenféle szűrés nélkül, ahonnan a folyadék a környék ivóvízellátását biztosító folyóba jut.

Ezúttal azonban a környezetvédelmi minisztérium munkatársai már megállapították a szabálytalanságot. Ez még december 22-én történt, láthatóan azonban ennek sem volt sok következménye, egy nappal később ugyanis szennyvíz még mindig akadálytalanul folyt ki a természetbe.

(A cikkben szereplő képek és videók Andrej Rogalevics tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu