2022. augusztus 10. szerda Lőrinc

Hírek - Föld

Horror Oroszországban: vérvörössé változott egy folyó vize

Környezetszennyezés miatt indult vizsgálat Oroszországban. Egy pisztrángfeldolgozóból ömlött napokon keresztül a véres szennyvíz a közeli folyóba, ami a környék ivóvízellátását is biztosítja.
 
 

Vörösen hömpölygő halvérpatak miatt indult vizsgálat az Oroszországhoz tartozó, Finnországgal határos Karéliában. A szennyvíz egy pisztrángfeldolgozóból ömlött napokon át, amit a közeli falu, Popov Porog lakói vettek észre, írta meg a Telex. A helyiek már tavasszal is panaszt emeltek az üzem működése miatt, de az akkori vizsgálatok nem állapítottak meg szabálysértést. Pedig a szennyvíz az erdőbe vezetett csövön láthatóan nem csak az utóbbi időben folyt a területre mindenféle szűrés nélkül, ahonnan a folyadék a környék ivóvízellátását biztosító folyóba jut.

Ezúttal azonban a környezetvédelmi minisztérium munkatársai már megállapították a szabálytalanságot. Ez még december 22-én történt, láthatóan azonban ennek sem volt sok következménye, egy nappal később ugyanis szennyvíz még mindig akadálytalanul folyt ki a természetbe.

(A cikkben szereplő képek és videók Andrej Rogalevics tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!