2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Föld

Horrorisztikus: már a világűrből is látszanak a kaliforniai erdőtüzek

A NASA Aqua nevű műholdja szeptember 15-én készített felvételt az Egyesült Államokról. Ezen jól kivehetőek a nyugati parton tomboló tüzek füstje, valamint több trópusi vihar és ciklon is.
 
 

A felvételen jól látható, hogy a nyugati parton tomboló tüzek füstje miként sodródik keresztül az országon. Emellett több trópusi vihar és ciklon is látható a képen, így az Amerikát éppen elérő Sally hurrikán is. A képen a vörös foltok azokat a területeket jelölik, melyek környezetükhöz képest jóval melegebbek. Az Egyesült Államok nyugati régióiban több ilyen pont is látható, ezek tüzeket jelölnek, írta meg a 24.hu.

A képen négy trópusi vihar vagy ciklon is kivehető, balról jobbra haladva ezek a Karina, a Sally, a Paulette és a Teddy. A Sally hurrikán 15-16-án éjszaka érte el Amerikát jelentős áradásokat okozva. Bár a műholdak naponta rengeteg képet készítenek, ritka, hogy egyetlen felvételen ilyen sok természeti katasztrófa szerepeljen.

A kaliforniai tüzek füstje egyébként olyan hatalmas, hogy már Európát is elérte, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

(A cikkben felhasznált képek a NASA tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu