Idén a környezetvédelem nemzetközi világnapja is a biodiverzitás kérdéseiről szólt

Idén a környezetvédelem nemzetközi világnapja is a biodiverzitás kérdéseiről szólt

agrarszektor.hu
Az ENSZ 1972-ben tartott környezetvédelmi világkonferenciájának köszönhetően minden évben a június 5-i napot környezetnek lett szentelve. A környezetvédelmi világnap elsősorban a környezettudatosságra és az odafigyelésre szeretné felhívni az emberek figyelmét, és rávilágítani, hogy közös összefogással mennyi mindent elérhetünk természeti értékeink megőrzésének érdekében.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A nemzetközi környezetvédelmi világnap lassan fél évszázados múltra tekint vissza. A világnap minden évben más és más fajsúlyosabb témát helyez reflektorfénybe: volt már a fókuszban az illegális vadállat-kereskedelem, a zöld gazdaság, a tengerszint emelkedése és a világ erdeinek állapota is. A 2020-as év környezetvédelmi világnapjának házigazdája - ezúttal globális rendezvények nélkül - Kolumbia. Az idei év témája hasonlóan, mint az Erdők Nemzetközi Napján, a biodiverzitás kérdéseire irányul.

A biodiverzitás a Földön található több milliárd faj - növények, állatok, sőt: gombák és baktériumok - és az őket övező ökoszisztéma sokféleségét jelenti, amelyet a környezetszennyezés és az éghajlatváltozás hatásai számos oldalról fenyegetnek. A természet folyamatosan reagál a kihívásokra: oxigént, vizet és termékeny talajt biztosít, valamint a túléléshez szükséges élelmet teremt. Fontos, hogy minőségüket megőrizzük és tudatosabban odafigyeljünk a minket körülvevő környezetre. A hétköznapokban használt anyagok átlagos lebomlási ideje akár több tíz, száz, ezer vagy millió év is lehet, ezért a természetvédelmi szervezetek elsősorban a műanyag használatának mérséklésére, szelektálására hívják fel a figyelmet.

Magyarország 22 állami erdőgazdaságával együtt a SEFAG Zrt. is azon dolgozik, hogy a rábízott természeti értékeket megőrizze, ökológiai állapotukat és produktivitásukat fenntartsa. A társaság elsődleges feladatának tekinti a természet és az ember harmonikus kapcsolatának kialakítását és a szemléletformálást, méghozzá az év minden napján. Az utóbbi években épült létesítményei is ezt tükrözik, hiszen lehetőségeihez mérten előnyben részesíti a megújuló energiaforrások használatát, így a nap- és a geotermális energiát

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03