Itt az új veszély: arabok vásárolják fel a földeket

MTI
Arab cégek egyre több földet és ingatlant vásárolnak fel Bosznia-Hercegovinában. A hirtelen megnövekedett keresletre a rendőrség és a hírszerzés is felfigyelt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az arab vásárlók nagyobb területeket vesznek - legalább 4000 négyzetmétereseket - főleg a fővárostól nem messze fekvő Hadzici, Trnovo és Ilidza kirándulóhelyeken, de Szarajevóban is. Hadziciban kuvaitiak egész településrészeket, pihenő és rekreációs központokat építettek már ki. A tömeges felvásárlásokra a hatóságok is felfigyeltek, és vizsgálatot rendeltek el.

Arab országok állampolgárai a boszniai törvények szerint nem vásárolhatnak lakóingatlant és földet az országban. Helyettük Bosznia-Hercegovinában bejegyzett külföldi tulajdonú cégek teszik ezt meg, amelyek milliókkal rendelkeznek - mondta Slobodan Ujic, a boszniai idegenrendészet igazgatója, hozzátéve, hogy az ellenőrzések során kiderült: ezeknek a cégeknek a többsége pénzmosással foglalkozik.

A 108 külföldi tulajdonú vállalatból 71 kuvaiti, 13 líbiai, tíz szíriai és kettő katari érdekeltségű. Az elmúlt öt hónapban tíz külföldi állampolgárt utasítottak ki a boszniai hatóságok az országból. Az idegenrendészet és az adóhivatal mellett a nemzetbiztonság és hírszerzés is bekapcsolódott a nyomozásba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?