Jön az új agráradózási törvény: itt van minden, amit a családi gazdaságoknak tudni kell

Jön az új agráradózási törvény: itt van minden, amit a családi gazdaságoknak tudni kell

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) részletesen tájékoztatja az érintetteket a családi gazdaságokról szóló, 2021. január 1-jén életbe lépő törvénnyel kapcsolatban. Az e célra létrehozott internetes oldal elméleti és gyakorlati segítséget is nyújt a gazdálkodóknak, derült ki az Agrárkamara közleményéből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A családi gazdaságokról szóló, 2020. évi CXXIII. törvény révén 2021 januárjától kedvezőbb működési és adózási környezetben folytathatják tevékenységüket az őstermelők, a családi gazdaságok és az agrárvállalkozások. A jogszabály új alapokra helyezi a mezőgazdasági működési formákat, megreformálja az őstermelőkre vonatkozó szabályokat, a családi gazdaságokat, egyszerűsíti, és az eddiginél is kedvezőbbé teszi az adózási rendszert.

A NAK ezért külön internetes oldalon is összefoglalja az új jogszabállyal kapcsolatos tudnivalókat. Ezen részletesen is megismerhető a szabályozás, és annak függvényében, hogy jelenleg melyik kategóriába tartozik, mindenki megfelelő tájékoztatást kaphat. Az aloldalon elérhető egy adózási kalkulátor, megismerhetőek a jövőbeni működési formák, illetve az is, hogy az év végéig kinek milyen teendője van a változásokkal kapcsolatban.

Az Agrárkamara tájékoztató oldala emellett számos lényeges információt tartalmaz, melyek a megújuló gazdasági környezetben való pontos tájékozódást segítik elő. A honlapon található interaktív ikonsorból elérhetőek a különböző gazdálkodói formák szerinti "kisokosok", bemutató videók, továbbá őstermelői adózási kalkulátor, az új szabályozást bemutató kiadvány, egy gyakori kérdések aloldal és egy blokk a téma aktuális híreivel. Mindemellett a NAK ügyfélszolgálata minden kérdésben áll az érdeklődők rendelkezésére, az ugyfelszolgalat@nak.hu e-mail címen.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13