2021. december 5. vasárnap Vilma

Hírek - Föld

Jövő héten már lesz NAKAkadémia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az idei évben is elindítja ingyenes szakmai fórumsorozatát, melyet az elmúlt évben NAKAdémia néven már megismerhették a gazdálkodók, szaktanácsadók. Idén is a a termőföld minőségi védelme lesz az előadások középpontjában.
 
 

2018-ban a gazdálkodók a "Humusz a termőföld lelke" című sorozatban ismerkedhettek meg a talaj termőképességét biztosító szervesanyag-tartalom, az élővilág és a szerkezetesség megőrzésének fontosságáról, melyek lényeges szerepet játszanak a szélsőséges időjárás okozta stresszhelyzetek csökkentésében, és ezáltal a gazdaságosabb termelés biztosításában.

Ebben az évben a „Hogy a földünk termő legyen” című rendezvény megnevezése jelzi, hogy ismét a talaj, a termőföld minőségi védelme marad fókuszban. Az előadások rámutatnak a helyes mintavétel fontosságára, a precíz tápanyag-gazdálkodás lehetőségére, a talaj szerkezetességének, kémhatásának megfelelő fenntartási, javítási lehetőségeire, mely helyes gazdálkodási gyakorlatok természetesen visszahatnak a tápanyag- és vízmegőrzés lehetőségére, ezáltal az optimális terméseredmények elérésére.

A NAKAdémia tavaszi rendezvényeinek helyszínei:

 • 2019. február 21., Szombathely
 • 2019. február 26., Komárom
 • 2019. február 28., Tarcal

Részletes program és regisztráció az eseményekre itt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó