Kiderült: itt szórták szét a Budapestet letaroló orosz bűztrágyát

agrarszektor.hu - 2019. augusztus 10., 15:00
Az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél azt az orrfacsaró bűzt, ami a napokban az egész fővárost és környékét ellepte. Ezen a vonalon ugyanis egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, a talaj-előkészítés érdekében pedig csütörtökön speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. Elmondásuk szerint még legalább hatszor kell majd hasonló szaghatásra számítania a lakosságnak, legközelebb azonban igyekeznek majd a szélviszonyokat is figyelembe venni.

Csütörtökön iszonyatos bűz kezdett el terjengeni Budapesten és környékén, egészen péntek estig pedig mindenki csak találgatta, hogy honnan eredhet a szag. Az agrárszektor.hu is összegyűjtötte, mik lehetnek a szagterhelés lehetséges forrásai, és egyáltalán, hogyan kerülhetett most a levegőbe. A széljárás alapján először sokan Zsámbékra gyanakodtak, a Budaörsi Infó azonban kiderítette, honnan jön az orrfacsaró bűz - írja az Infostart

A kellemetlen szagot az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél a fővárosba és környékére. Ezen a vonalon kerül ugyanis kialakításra Magyarország és Európa leghosszabb közforgalmú kerti vasút hálózata, amellyel párhuzamosan tangazdaságok, új parkerdő és tanösvények létesülnek. Az Óbarok Kerti vasút Kft. a talaj-előkészítés érdekében csütörtökön vizes bázisú trágyázást végzett egy speciális orosz kompozit trágyával, hogy a növénytelepítés az elkövetkezendő hetekben el tudjon kezdődni.

A Budaörsi Infó értesülései szerint még hatszor lesz olyan munka, ami hasonló szaghatással jár, de legközelebb igyekeznek majd a szélviszonyokat is figyelembe venni. Hozzátették, most nagyon feszített a munkatempó, de legközelebb körültekintőbbek lesznek. 


A weboldalon cookie-kat használunk.

Cookie tájékoztató    |    Értem