2021. május 10. hétfő Ármin, Pálma

Hírek - Föld

Kihez kerül a magyar föld?

Elképzelhető, hogy megszűnik hazánk azon helyzete, hogy külföldieknek nem ad el termőföldet. Az ezzel jár problémák ellen várhatóan a földtörvény módosításai kínálnak ellenszert – olvasható a Fehér Megyei Hírlap portálján.
 
 

Az állam mezőgazdaságra fordítandó támogatásainak rendszere várhatóan úgy fog alakulni, hogy a kis- és középvállalkozásoknak kedvezzen, hiszen ezek alkotják a hazai mezőgazdaság gerincét – mondta Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a szerdán egy szakmai konferencián.

Hazánk megkezdte tárgyalásait a földmoratórium meghosszabbításáról, hiszen az jövő májusban hivatalosan lejár, a meghosszabbítás esetén újabb három évet kapnánk, de mivel azt az összes tagállamnak jóvá kell hagynia, hiszen a döntés konszenzusos alapon történik, elképzelhető hogy felszabadul a földpiacunk.

Az államtitkár elmondta, hogy erre az esetre a készül a földtörvény azon módosítása, mely szerint a terület nemzeti szabályozás alá kerül majd. Nagyon fontos törekvés, hogy azok kapjanak földbirtokot, akik azt tényleg meg is művelik, kiemelt helyen a családi gazdálkodások fejlesztése illetve a fiatalok olcsóbb földbérletének támogatása áll. Ezzel azt próbálják majd elérni, hogy a fiatalok ne hagyják el a vidéket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu