Koronavírus: teljesen átalakította az élelmiszertermelés jövőjét a járvány

Koronavírus: teljesen átalakította az élelmiszertermelés jövőjét a járvány

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience 2021 júniusában fogja ismertetni a működéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló tervét, hangzott el Politico Agriculture and Food Summit - Mezőgazdaság és élelmiszer konferencián, amelyen politikai döntéshozók és a mezőgazdasági ágazat képviselői voltak jelen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A bejelentést Anne Alonzo, a Corteva Agriscience külkapcsolatokért felelős alelnöke és a fenntarthatóságért felelős vezetője tette a negyedik Politico Agriculture and Food Summit - Mezőgazdaság és élelmiszer csúcstalálkozón, amelyre idén online került sor. Az esemény fő szponzora a Corteva volt. Anne Alonzo az "Átmenet a zöld mezőgazdaságba" című vitaindító előadásában elmondta, hogy a koronavírus-járvány rávilágított arra, hogy az innováció milyen fontos szerepet játszik az élelmiszerellátás jövőbeli biztosításában.

Egyetlen környezetvédelmi kérdés sem lehet sürgetőbb, mint az éghajlatváltozás kérdése. Az elmúlt két évben a Corteva Agriscience a mezőgazdaság, az üzleti élet, a kormányzat és a civil társadalom vezetőivel vitatta meg, hogy miként lehet közös munkával létrehozni a klímapozitív mezőgazdaságot

- mondta Anne Alonzo.

A Corteva célja, azaz a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása, messzemenően összhangban áll az EU Green Deal programjával, de emellett Anne Alonzo elmondta, hogy a vállalat szigorú hatásvizsgálatot készít a gazdálkodást és a gazdák megélhetését érintő politikai lépésekről. A szakember felszólított mindenkit, aki a mezőgazdaságban vagy agrárvállalkozásban dolgozik, hogy vegye ki a részét annak megformálásában, hogy miként védi meg a bolygóját az emberiség, hogy hogyan támogatja a gazdákat és hogyan látja el magasabb tápértékű élelmiszerrel a fogyasztókat. Ez az új technológiák támogatását és a tudományos alapokon történő politikai döntéshozatali megközelítést jelenti.

Anne Alonzo beszélt arról is, hogy a konferencián résztvevők hangjának, üzleti, civil vagy vállalati vezetőként, súlya van. A szakember szerint közös munkával elérhető azonban, hogy minden vélemény, különösen a gazdálkodóké, meghallgatásra találjon. Ha a jelenlevők együttműködnek a jól bevált gyakorlatok terén, ha a tudományon alapuló szakpolitikák mellett állnak ki, ha a gazdálkodókat és a gazdálkodó közösségeket tartják szem előtt minden tevékenységük során, akkor bármit el lehet érni.

A világjárvány okozta bizonytalanságra reflektálva a szakember elmondta, hogy az elmúlt hónapok eseményei teljesen világossá tették, hogy a Corteva felhívása - ami valójában a cégnek a világ számára tett ígérete - soha nem volt még ilyen fontos. Anne Alonzo elmondta, hogy ugyan bizonytalan időket járnak, egyértelmű, hogy a "szokásos üzletmenet" már nem lehet opció a mezőgazdaság és az élelmiszertermelés jövőjét tekintve.

A csúcstalálkozón reflektorfénybe került a Corteva Agriscience 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiája is. A stratégia 14 célt tartalmaz, amelyeket a következő 10 évben kell a vállalatnak elérni. A stratégia négy alappillére:

  • a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok;
  • a termőföld javát szolgáló célok;
  • a közösségek javát szolgáló célok;
  • valamint a vállalat működésére vonatkozó célok.

További felszólalók között szerepeltek az Európai Bizottság tisztviselői, európai parlamenti képviselők, a résztvevő országok miniszterei, valamint civil szervezetek. Az EU Green Deal kezdeményezése, az Európai Bizottság Biológiai Sokféleség és a Gazdaságoktól az Asztalig elnevezésű programja, a közös agrárpolitika reformja (KAP), a változó fogyasztói szokások, a génszerkesztés, az áttörést jelentő technológiák, az élelmiszerekre vonatkozó előírások, az állatok jóléte, a COVID-19 járvány megértése és következményei is szerepeltek a napirendi témák között

(A cikkben felhasznált képek a Corteva Agriscience tulajdonát képezik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?