Lázár: a gazdák építsenek napelem parkokat

agrarszektor.hu
Támogatást kíván nyújtani a kormány a mezőgazdasági termelőknek ahhoz, hogy kisteljesítményű napelem parkokat létesítsenek saját földterületeiken. Összesen 3000 napelem park kialakítása szerepel a tervekben, amelyekhez egyenként egy hektárnyi területre lehet szükség.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A regisztrált földműves termelők lesznek a kedvezményezettjei annak a programnak, amellyel kisteljesítményű napelem parkok létrehozását kívánja ösztönözni a kormány - jelentette be kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kabinet döntött arról, hogy a napelem parkokat osztrák és német mintára kellene kiépülnie.

A tervek szerint összesen 3000 napelem park létesülne az országban, hogy az energiafüggőséget csökkenteni lehessen. Egyenként 0,5 megawattos parkokat kellene kialakítani, amelyekhez külön-külön egy hektárnyi földterületre lehet szükség.

Lázár János bejelentése szerint a földművesek kedvezményeket kapnának ahhoz, hogy saját területükön napelem parkokat létesítsenek. Termelőnként egy engedélyhez nyújtanának támogatást, kedvezményes hitelt és földvásárlási lehetőséget. Az ügyben - tette hozzá a miniszter - a kormány már megkezdte az előzetes egyeztetéseket az Európai Bizottsággal, amely támogatja a programot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?