Lázár: ennyi pénzt még soha nem volt árveréseken

agrarszektor.hu
Semmiért nem kapott még ennyi pénzt nyílt árveréseken a magyar állam - kommentálta a földárverések eredményeit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A most záruló második értékesítési kört követheti egy harmadik is azokban a megyékben, ahol eladható föld és igény még egyaránt van.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A közeljövőben értékeli a kormány az állami földárverések március 31-vel záruló, második körének eredményeit - mondta kormányinfós tájékoztatóján Lázár János. Azt valószínűsítette, hogy lesz harmadik értékesítési kör is azokban a megyékben, ahol van termelői igény, illetve eladatlan föld is maradt. Az eddigieken felül viszont újabb állami területeket már nem lehet bevonni az értékesítési programba - közölte a Földművelésügyi Minisztériumra hivatkozva Lázár János.

Nyílt árveréseken semmiért nem kapott még ennyi pénzt a magyar állam - értékelte a licitek eredményeit a miniszter, de konkrét összeget nem említett. Korábbi információk szerint a tavalyi első értékesítési körből összesen 178 milliárd forint bevétel várható, míg a március 1-31. közötti, idén meghirdetett második körben eddig 64 milliádért adtak el földeket. Összességében pedig - legalábbis tavalyi becslések szerint - az állami bevétel elérheti a 300 milliárd forintot is.

A miniszter tájékoztatása szerint tavaly 130-140 ezer hektárt, az idén pedig eddig 47 ezer hektárt értékesítettek. Így összesen mintegy 180 ezer hektárt adtak el, és az értékesítésekkel 10 ezer család jutott földterületekhez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?