2019. április 22. hétfő Csilla, Noémi

Hírek - Föld

Magyarországon nem változtak a zöldítési előírások

Az agrárminisztérium arra hívja fel a figyelmet, hogy az európai aszályhelyzet miatt egyes tagállamokban alkalmazott zöldítési előírás-könnyítések hazánkban nem érvényesek. A magasabb támogatási előleg azonban - a megszokott módon - érkezik.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az agrárminisztérium közleménye szerint az előírások könnyítése elsősorban a takarmánytermelés segítését célozza. Mivel

Magyarországon eddig ilyen jellegű igény nem fogalmazódott meg, így a gazdálkodóknak teljes mértékben be kell tartaniuk a hatályos 10/2015. (III.13.) FM rendeletben foglalt zöldítési előírásokat"

- áll a közleményben. A zöldítési előírások betartása alóli mentesülés tehát nem általános érvényű sem az előírások, sem az érintett tagállamok vonatkozásában.

A szaktráca kiemeli, hogy az emelt összegű támogatási előleg továbbra is 70% a közvetlen támogatások, illetve 85% a vidékfejlesztési intézkedések esetében. Az előleg kifizetése a korábbi években megszokott gyakorlat szerint október 16. és november 30. között történik. A teljes közlemény szövege itt olvasható.

Facélia: egy kedvelt másodvetésű mézelő növény

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu