2021. március 4. csütörtök Kázmér

Hírek - Föld

Mégsem lesz termőföldadó

A számvevőszéki és költségvetési bizottság adótörvényekhez benyújtott módosító javaslata ellenére mégsem lesz termőföldadó.
 
 

A parlament hétfőn elvetette a javaslatot, miszerint a helyi önkormányzatok a telekadó tárgyi hatályát kiterjesztve megadóztathatják a termőföldet.
Az indítványtevő bizottság a telekadó fogalmi körét bővítette volna a szántóföldi területekre is, így a helyi önkormányzatoknak lehetőségük lett volna a közigazgatási határon belül lévő szántóföldekre, növénytermesztési földterületekre telekakadót kivetni 2013-tól – mondta Font Sándor (Fidesz), a mezőgazdasági bizottság elnöke az MTI-nek.

Font úgy véli, a javaslat – amit egyébként a Fidesz mezőgazdasági és vidékfejlesztési kabinetje teljes egészében elvetett - egyik célja az lett volna, hogy a közterületi utak javításához, az önkormányzatok pénzhiánya miatt inkább azok járuljanak hozzá, akik használják, azaz a gazdálkodók.

Hozzátette, a termőfölddel kapcsolatban semmiféle módosítást nem szeretnének tavaszig, hiszen készül a termőföldtörvény, amely kitér majd többek közt az uniós állampolgárok vásárlási tilalmának megszűnésére 2013-tól, illetve a genetikailag módosított növénytermesztés további megtartására. 

Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő szerint a módosító indítvány azért meglepő, mert a múlt héten a számvevőszéki és költségvetési bizottság kormánypárti többsége elfogadta a javaslatot - számol be a napi.hu.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu