2019. december 9. hétfő Natália

Hírek - Föld

Orbán bizalmi embere is viheti az állami földeket

Meghirdette a nemzeti földalapkezelő szervezet (NFA) Fejér megyében azokat az állami földeket is, amelyeket Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, illetve családja bérel. A Blikk szerint az NFA az állami földértékesítési akció részeként 640 hektárnyi olyan területet adna el, amelyet Mészárosék bérelnek, de ebből csak 240 hektárra lehet elővásárlási joguk. A kikiáltási ár több mint 930 millió forint lesz.
 
 

Megszerezheti Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa azokat az állami földeket, amelyeket eddig cége, illetve családja az NFA-tól haszonbérbe kapott meg – írja a Blikk. Az NFA ugyanis az állami földértékesítési akció részeként meghirdette azokat a Felcsút környéki földeket is, amelyeket jelenleg Mészáros Lőrinc családi cége, a Búzakalász 66 Kft., illetve több családtagja bérel.

Mészáros Lőrinc (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

 

Mint ismert, korábbi bejelentések szerint az NFA összesen 380 ezer hektár állami földet – zömmel szántót – ad el. A három hektárnál kisebb területeket nyilvános hirdetéseken, a három hektárnál nagyobbakat nyilvános árveréseken értékesítik.

A Blikk összesítései szerint az állam összesen mintegy 640 hektárnyi olyan területet dob piacra Fejérben, amelyet jelenleg Mészáros Lőrincék használnak. A kikiáltási ár 931 millió forint lesz, a meghirdetett területből pedig Mészároséknak több mint 240 hektárra elővásárlási joguk lesz.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu