Orbán bizalmi embere is viheti az állami földeket

agrarszektor.hu
Meghirdette a nemzeti földalapkezelő szervezet (NFA) Fejér megyében azokat az állami földeket is, amelyeket Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, illetve családja bérel. A Blikk szerint az NFA az állami földértékesítési akció részeként 640 hektárnyi olyan területet adna el, amelyet Mészárosék bérelnek, de ebből csak 240 hektárra lehet elővásárlási joguk. A kikiáltási ár több mint 930 millió forint lesz.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megszerezheti Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa azokat az állami földeket, amelyeket eddig cége, illetve családja az NFA-tól haszonbérbe kapott meg - írja a Blikk. Az NFA ugyanis az állami földértékesítési akció részeként meghirdette azokat a Felcsút környéki földeket is, amelyeket jelenleg Mészáros Lőrinc családi cége, a Búzakalász 66 Kft., illetve több családtagja bérel.

Mészáros Lőrinc (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

 

Mint ismert, korábbi bejelentések szerint az NFA összesen 380 ezer hektár állami földet - zömmel szántót - ad el. A három hektárnál kisebb területeket nyilvános hirdetéseken, a három hektárnál nagyobbakat nyilvános árveréseken értékesítik.

A Blikk összesítései szerint az állam összesen mintegy 640 hektárnyi olyan területet dob piacra Fejérben, amelyet jelenleg Mészáros Lőrincék használnak. A kikiáltási ár 931 millió forint lesz, a meghirdetett területből pedig Mészároséknak több mint 240 hektárra elővásárlási joguk lesz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33