2022. június 27. hétfő László

Hírek - Föld

Óriási küzdelem jöhet a magyar földeken: ezt minden gazdának tudnia kell

Egyre több helyről tapasztalhatjuk, hogy a talaj védelme is fókuszba kerül a vizek, a levegő és a biodiverzitás megóvása mellett. A talaj, mint természeti kincs megfelelő gondozása és védelme fontos, hiszen „Az élelmezésbiztonság a talajjal kezdődik" – persze, a megfelelő növénytáplásláshoz, az élethez ezen kívül sok egyéb fontos tényező is mindenképpen kell.
 
 

Az uniós és nemzeti támogatások által egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a talaj védelmére, s elismerik kulcsfontosságú szerepét:

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!
 • korunk globális kihívásainak leküzdésében,
 • a megfelelő tápértékű és biztonságos élelmiszerek előállításában,
 • az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban és a következményeinek enyhítésében, valamint a biológiai sokféleség csökkenésének megállításában.

Egyre szélesebb körben hangzik el, hogy a talajvédelem előbb-utóbb váljon egyértelmű céllá minden társadalmi szereplő számára, amely segít megőrizni ezt az egyedülálló és pótolhatatlan, sajnos csak feltételesen megújuló, ezért gondoskodásra szoruló természeti erőforrásunkat - írja a NAK

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben