Öt kiadvány, amit érdemes elolvasni 2020-ban: mutatjuk, melyek ezek

Öt kiadvány, amit érdemes elolvasni 2020-ban: mutatjuk, melyek ezek

agrarszektor.hu
Egy új év kezdete jó lehetőség új célok és tervek kitűzésére. Miért ne kerülhetne be a 2020-as fogadalmak közé az olvasás? Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) az alábbi öt aktuális témájú kiadványt javasolja az olvasólistákra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A FAO közleményében azokat szólította meg, akik szeretnének tenni a Föld fennmaradásáért, élhetőbbé tételéért, de nem tudják, hogy fogjanak hozzá. Az alábbi öt témában ajánlott kiadványok ebben segíthetnek az érdeklődőknek. A kiadványok kizárólag angol nyelven érhetőek el.

1. Biológiai sokféleség

Ebben a témakörben a FAO egyik legjelentősebb kiadványa a "Jelentés az táplálkozási és mezőgazdasági biodiverzitásról" címet viseli. A teljes kiadványnak létezik egy rövidített változata is, amely, mintegy összefoglaló jelleggel, ad átfogó képet ad egy kiemelkedően fontos területről: a biológiai sokféleségről. A növényeknek és állatoknak, melyek táplálékot, takarmányt, üzemanyagot és rostot biztosítanak, továbbá az élelmiszertermelést segítő organizmusoknak, kulcsszerepük van a világ élelmiszerellátásában, az egészséges és tápláló étrendben, a vidéki térségek megélhetésének biztosításában és az emberek és közösségek jobb ellenállóképességében. A jelentés a biológiai sokféleség jelenlegi állapotát veszi górcső alá, ezért érdemes lehet átolvasni a téma jobb megismeréséért. A kiadvány a fentiek mellett digitális formában is elérhető!

2. Klímaváltozás

A fiatalok egyre hangosabban hallatják hangukat, ha az éghajlatváltozásról van szó. A "Mozgásban az ifjúság a klímaváltozás ellen!" címet viselő kiadvány olyan globális kezdeményezéseket mutat be, melyekben a fiatalok kulcsszerepet játszottak.

Kép forrása: Getty Images

3. Élelmiszerbiztonság

Az élelmiszerbiztonsági világnapról szóló kiadvány az élelmiszerbiztonsági világnaphoz kapcsolódik, amire tavaly került sor első alkalommal. A tájékoztató anyagot az ehhez kapcsolódó esemény során mutatták be, hogy informáljon a témáról, illetve felhívásként az ipar szereplői számára a biztonságos élelmiszer garantálására az élelmiszerlánc teljes egészén.

4. Fiatalok bevonása

Az Energia kézikönyv a fiatalabb korosztályoknak készült. A FAO más ENSZ szervezetekkel együttműködésben kidolgozott ifjúsági sorozata a 18 év alattiak figyelmét igyekszik felhívni olyan témákra, mint a mezőgazdaság vagy a klímaváltozás, hogy tágabb környezetükben ők maguk is aktív részesei legyenek a változásnak. Ez a kiadvány a fenntarható energiatermelésről szól, és arra a kérdésre keresve a választ, hogy miként tudunk közösen tenni a jobb energiaellátásért a világon.

5. Digitális innováció

Ahogy átlépünk az új évtizedbe, egyre több szó esik a digitalizációról. A digitális technológiák gazdasági előnyöket kínálhatnak a mezőgazdaságban, növelve a termelékenységet, a hatékonyságot és az értékesítés lehetőségeit. Társadalmi és kulturális előnyökhöz juthatunk általa ahogy javul a kommunikáció és csökkennek az egyenlőtlenségek. A digitális technológia a mezőgazdaság motorja lesz a jövőben, úgyhogy jobb nem lemaradni a tudásban. Ebben nyújthat segítséget a FAO Digitális technológiák a mezőgazdaságban és vidéken című kiadványa.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58