Szép időnk lesz, hideg éjszakákkal

agrarszektor.hu
Október első napjaiban is sok lesz a napsütés, helyenként lehet csak zápor. A talajok - főként az ország keleti felében - már talán túlságosan is szárazak, ami a repce fejlődésének nem kedvez. A hideg éjszakákat a hét előrehaladtával egyre erőteljesebb nappali felmelegedés követi - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőn az északi és keleti vidékeken lesz vastagabb a felhőzet. Itt kevesebb, a változóan felhős Dunántúlon viszont több napsütésre számíthatunk. Késő délutántól lehet jelentéktelen eső északkeleten, estétől már a nyugati határszélen is számíthatunk némi csapadékra. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 16 és 22 fok között alakul.

Kedden eleinte felhősebb lesz az ég, majd délutántól már jelentősen csökken a felhőzet, és napos idő várható. A nap első felében helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - futó zápor, gyenge eső esetleg lehet. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúl egyes részein meg is erősödik, majd délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul.

Egész héten nem várható számottevő csapadék

Szerdán változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Számottevő csapadék nem lesz, de az északi megyékben néhol gyenge eső, zápor előfordulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék nem lesz. Az északias szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Pénteken jobbára derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős időre, több-kevesebb napsütésre és helyenként záporokra lehet készülni. A délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Forrás: OMSZ
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?