2020. december 2. szerda Melinda, Vivien

Hírek - Föld

Telekárkedvezménnyel csábít Besenyszög

Visszakapják a telek árának egy részét a besenyszögi elöljáróságtól azok a betelepülő házaspárok, amelyek a községtől vásárolt földterületen lakóházat építenek. Az önkormányzat így kívánja elősegíteni, hogy gyarapodjon a lakosság száma a Szolnok melletti településen - mondta az MTI-nek Munkácsi György jegyző.
 
 

A helyi képviselő-testület a közelmúltban arról alkotott rendeletet, hogy azok az önkormányzattól telket vásárló házaspárok vagy bejegyzett élettársi viszonyban élők, akik az adásvételtől számított három éven belül ott lakóingatlant építenek, visszakapják a telek nettó vételárának felét. Igazolásként az épület jogerős használatbavételi engedélyét kell bemutatni.

Egy építtető párt a rendelet alapján a vele beköltöző 18 év alatti gyerekek után további kedvezmények illetnek meg. Egy gyereknél a telek nettó vételárának 10 százaléka, kettő után a 15 százaléka, míg három esetében a 25 százaléka jár majd vissza.

A község elsősorban fiatalok lakta településrészén, a Fecskelyukban 15 közművesített önkormányzati telek vár gazdára. A házhelyek 1000-1100 négyzetméter alapterületűek, négyzetméterenként 1700 forintba kerülnek. Az első telek már el is kelt a rendeletben szabályozott feltételekkel.

A telekárkedvezménytől azt várják, hogy megáll a 3550 lakosú faluban a lakosság számának csökkenése, és egyre több fiatal házaspár választja lakóhelyéül a csendes, természethez közeli Besenyszögöt - mondta a jegyző.

 

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu