Új sarcként most jöhet a földadó?

MTI
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) helyteleníti a földadó kivetés lehetőségét, egyben kezdeményezi, hogy a termőföld kerüljön ki a települési adó hatálya alól.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nyertesek és vesztesek, avagy mit hozott az új földforgalmi törvény? Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

Minekutána Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára a kormány a tulajdonosi, valamint haszonbérleti problémákat orvosló törvényjavaslatot tárgyaló ülése után arról tájékoztatott, hogy rendeződhet a zártkertek, hobbikertek helyzete, A MOSZ megdöbbenéssel értesült arról, hogy az önkormányzatok 2015-től földadót vethetnek ki a földtulajdonosokra, ami rontaná a mezőgazdaság teljesítményét.

A földadó kivetésének alapjául az adótörvényt módosító csomag szolgál. Ez többek között lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok újfajta helyi adót vethessenek ki a magánszemélyek eddig adóval nem terhelt tulajdonaira, köztük a termőföldre is.

Az agrár-érdekképviselet kiáll az egyetemes agrárérdekek mellett, ezért felhívja a figyelmet arra, hogy a földtulajdonosokat terhelő adó bevezetése tovább rontaná a mezőgazdaság teljesítményét, így például a vidék népességmegtartó képességét is.

A MOSZ ezért azt kezdeményezi, hogy a kormány soron kívül intézkedjen annak érdekében, hogy a termőföld kikerüljön a települési adó hatálya alól - áll az érdekképviselet MTI-hez eljuttatott közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02