2021. március 2. kedd Lujza

Hírek - Föld

Új sarcként most jöhet a földadó?

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) helyteleníti a földadó kivetés lehetőségét, egyben kezdeményezi, hogy a termőföld kerüljön ki a települési adó hatálya alól.
 
 
Nyertesek és vesztesek, avagy mit hozott az új földforgalmi törvény? Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

Minekutána Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára a kormány a tulajdonosi, valamint haszonbérleti problémákat orvosló törvényjavaslatot tárgyaló ülése után arról tájékoztatott, hogy rendeződhet a zártkertek, hobbikertek helyzete, A MOSZ megdöbbenéssel értesült arról, hogy az önkormányzatok 2015-től földadót vethetnek ki a földtulajdonosokra, ami rontaná a mezőgazdaság teljesítményét.

A földadó kivetésének alapjául az adótörvényt módosító csomag szolgál. Ez többek között lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok újfajta helyi adót vethessenek ki a magánszemélyek eddig adóval nem terhelt tulajdonaira, köztük a termőföldre is.

Az agrár-érdekképviselet kiáll az egyetemes agrárérdekek mellett, ezért felhívja a figyelmet arra, hogy a földtulajdonosokat terhelő adó bevezetése tovább rontaná a mezőgazdaság teljesítményét, így például a vidék népességmegtartó képességét is.

A MOSZ ezért azt kezdeményezi, hogy a kormány soron kívül intézkedjen annak érdekében, hogy a termőföld kikerüljön a települési adó hatálya alól – áll az érdekképviselet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu