2022. január 24. hétfő Timót

Hírek - Föld

Veszélyesen kevés a víz a magyar folyókban: rekordhoz közelít a Tisza szintje

Az elmúlt 15-20 napban alig hullott csapadék Magyarországon, sok helyen pedig egyáltalán nem is esett, és ez a folyók vízszintjén is meglátszik. A Tisza Szolnoknál megközelítheti az eddigi legalacsonyabb vízállást, de a Maroson sem jobb a helyzet, ott már több homokzátony is kialakult a folyóban.
 
 

Szeptemberben a Kárpát-medence térségének időjárását eddig döntően anticiklon alakította - írja az Időkép. Az elmúlt 15-20 napban alig hullott csapadék, sok helyen egyáltalán nem esett. A múlt hét csütörtöki hidegfront is inkább csak az északnyugati határszélen, a főváros környékén, az Északi-középhegységben és a Jászságban okozott lokális jellegű záporokat, zivatarokat.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

A száraz időben folyóinkban is egyre kevesebb víz csörgedezik, a Tisza vízszintje Szolnoknál a következő napokban megközelítheti a valaha mért legalacsonyabb vízállást, -279 centimétert. Hasonlóan alacsony vízállás tapasztalható a Maroson is, aminek köszönhetően kisebb-nagyobb homokzátonyok alakultak a folyóban. Van olyan nagy is, amelyen nagyobb sétát is tehetünk. 

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!