Virtuális határszemle 9. - A PGR alkalmazások a KITE applikációban is elérhetők

Virtuális határszemle 9. - A PGR alkalmazások a KITE applikációban is elérhetők (x)

agrarszektor.hu
Annak érdekében, hogy partnerei számára az idei évben bevezetett PGR rendszer PrecZone alkalmazásai még könnyebben elérhetők legyenek, a KITE Zrt. újabb fejlesztésbe kezdett, melynek keretében első körben három alkalmazáshoz - PrecMet, Növényvédelem és Tudásbázis - elkészült a mobil modul. A PrecZone immáron tehát mobilról is elérhető!

Ezzel a KITE mobilalkalmazás az eddigi "Hírek" "Webshop" és "Kiadványok" menüpontok mellett a PGR PrecZone alkalmazásainak is helyet ad. A KITE alkalmazás mind az iOS App Store, mind az Android Play áruházból letölthető a "KITE Zrt."-re keresve.

A három már kész PrecZone mobil modul - PrecMet, Növényvédelem és Tudásbázis - a PGR menüpont ikonjára kattintva érhető el. Ekkor megjelenik a három modul ikonja, ahonnan kiválaszthatjuk, melyiket szeretnénk megnyitni.

PrecMet

A modul a webes alkalmazás mobilra optimalizált változata. Az alkalmazást megnyitva - amennyiben engedélyeztük a saját pozíciónk közzétételét a rendszer számára - az alkalmazás térképi megjelenítője automatikusan rázoomol a saját helyre, így könnyítve meg a hozzánk legközelebb lévő PrecMet állomás kiválasztását. Ellenkező esetben a teljes térkép jelenik meg. A megtekinteni kívánt állomást megkereshetjük a térképen vagy kiválaszthatjuk a "Meteorológiai állomások keresése" mezőbe a név begépelésével. 

Az állomás ikonjára kattintva érhetjük el az állomáson lévő szenzorok historikus adatait.
Az egyes szenzorok adatait - pl. csapadék - a szenzor ikonjára kattintva jeleníthetjük meg. Alapból az előző 24 óra adatai jelennek meg, de a grafikon fölött a jobb sarokban lévő időintervallum-választóval ezt módosíthatjuk az előző 7 nap adatára. Ettől hosszabb időintervallum adatai csak a web-es alkalmazásba bejelentkezve érhetők el. A grafikon alatt láthatjuk a kiemelt adatok min., max., és átlag értékeit, vagy a csapadéknál például az adott időszaki összértéket. A grafikonban mobil alkalmazásokban használt módokon zoomolhatunk.


A "Növényvédelem" modulban az országos károsító-előrejelzés publikus részét lehet elérni. Az app az őszi búza, kukorica, repce, napraforgó éppen aktuális kártevő- és kórokozó-fertőzés veszélyét mutatja meg annak függvényében, hogy nincs kártétel, gyenge-közepes vagy erős a kártétel, továbbá ajánlást tesz a használandó növényvédőszerre.

A 'Tudásbázis" modul a PGR Tudásbázis publikus részét jeleníti meg, melyben a mezőgazdaság legújabb híreiről fejleményeiről tájékozódhatunk. 


Bővebb információkért tekintse meg az alábbi videót, látogassa meg honlapunkat (pgr.hu), vagy keresse bizalommal a PGR szaktanácsadókat a következő elérhetőségeken pgr.hu/kontakt.  

 

(x)


NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?