2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Föld

VM: "Akié a föld, azé az ország"

Ha nem magyar érdek lenne az új földtörvény, nem is támadnák meg Brüsszelben.
 
 

Egyértelműben bebizonyosodott, az új földtörvény megvédi a magyar földet. Ha nem így lenne, akkor nem támadnák Brüsszelen keresztül külföldről, valamint Ausztriából ezt a jogszabályt - állítja a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

 

Bebizonyosodott az is, hogy azon parlamenti pártok és képviselők, akik nem szavazták meg a törvényt, súlyos hibát követtek el, elárulták a magyar gazdákat. Az egyik legszigorúbb európai szabályozást alkotta meg a kormány, hogy a helyi földművesek érdekeit óvja a spekulánsokéval szemben. Gátat szab a külföldiek tulajdonszerzésének, s a hazai gazdaságok számára biztosítja fejlődésük alapját.

A kormányzat tisztában van azzal: akié a föld, azé az ország. Ezért olyan új törvényt alkotott, mely nem ütközik európai uniós alapelvekkel, mivel fontos megtartani a gazdáknak járó uniós támogatásokat, miközben alkalmas a magyar föld magyar kézben tartására.

Kifejezetten károsnak tartjuk, hogy a törvényt külföldről támadók mellett a baloldali ellenzék is Brüsszelben támadja a kormány földpolitikáját - tartalmazza a VM közleménye.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben