Ez így nem megy! - Amit Brüsszel csinál velünk, az diszkriminatív

agrarszektor.hu
Csak az új tagállamokkal szemben folytat átfogó vizsgálatokat földszabályozási kérdésekben az Európai Bizottság, ezért ezt a megkülönböztető gyakorlatot meg kell változtatni - hangoztatja a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF). A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint elképzelhető, hogy az illetékes európai ombudsmanhoz fordulnak, illetve petíciót nyújtanak be az ügyben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nagy a bizonytalanság a földtulajdoni és földhasználati kérdésekben az Európai Unión belül, az Európai Bizottság (EB) pedig nem ad megfelelő válaszokat a problémákra - állapította meg legutóbbi ülésén a KEF. Az EB földkérdésekben csak az új tagállamokkal szemben folytat átfogó vizsgálatokat és eljárásokat, ezért a KEF támogatja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK) abban, hogy mérlegelje az összes uniós jogi lehetőséget a megkülönböztető gyakorlat megváltoztatásárat. Így például a NAK közleménye szerint szóba jöhet "az illetékes európai ombudsman megkeresése és petíció benyújtása" is. Emellett a KEF európai polgári kezdeményezés részeként javasoljak az uniós keretrendszer olyan irányú módosítását, amely földkérdésben jobban figyelembe venné a mezőgazdaságból élők érdekeit.

Mint ismert, az Európai Bizottság földügyi kérdésekben két kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen. Az eljárások a 2014-től hatályos új földforgalmi törvény miatt kezdődtek meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?