2017. november 23. csütörtök Kelemen, Klementina

Hírek - Földpiac

Hortobágyi földbotrány: az államnak adott igazat a Kúria

Jogerősen pert nyert a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) több olyan pályázó ellen, akik nem vesztettek az állami földekre korábban kiírt haszonbérleti pályázaton. A vesztesek a HNP-t és a nyertes haszonbérlőt perelték be, de a Kúria szerint a HNP jogszerűen járt el.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Fenntartotta a Kúria a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletét arra vonatkozóan, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság nem sértett jogszabályt három vitatott haszonbérleti szerződés megkötésekor – közölte a Földművelésügyi Minisztérium. A Kúria, mint felülvizsgálati bíróság megállapította, hogy a bírói fórumok egységesek abban, hogy a HNP jogszerűen és szabályosan járt el a haszonbérleti szerződés megkötésére irányuló pályázati eljárásban, nem sértett jogszabályt, nem kerülte meg azt és a megkötött haszonbérleti szerződés nem ütközik jó erkölcsbe.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


2014 decemberében több - a haszonbérbeadásra irányuló pályázati eljárásban - nem nyertes pályázó kezdeményezett peres eljárást a HNP és a nyertes haszonbérlő ellen a haszonbérleti szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében. A Kúria döntése ellen jogorvoslati lehetőség nincs, az ügyben a pereskedés vélhetőleg befejeződött – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu