Lázár: ipari parkokra mennek a földárverések bevételei

agrarszektor.hu
Ipari parkok kialakítására használhatja fel a kormány elsőként az állami földárverésekből származó bevételeket. Holnap dönthetnek arról, mennyi pénzt különítenek el e célra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Elkezdtek befolyni a tavaly év vége óta tartó állami földárverések bevételei, ezért a kormány foglalkozik azzal, mi legyen a sorsa ezeknek a pénzeknek - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Kiemelt cél az ipari parkok kialakítása, ezért a kormány - legalább részben - erre kívánja fordítani a bevételeket.

A gazdasági tárca javaslatára pénteken dönt arról a kormány, mennyi forrást különít el ipari parkok létrehozására, vagyis területvásárlásra és a területek iparosítására - tette hozzá a miniszter. Utalt arra, hogy az ipari parkok kialakítása hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez.

Korábbi nyilatkozatok szerint a kormány 250-300 milliárd forintos bevételt vár az állami földárverésekből. Az Alkotmánybíróság (Ab) kimondta, hogy a befolyt összeget csak földvásárlásokra, illetve birtokpolitikai célokra lehet fordítani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?