150-nel száguldozó traktorost csíptek el

agrarszektor.hu
Egy francia gazda gyorshajtás miatt kapott tetemes pénzbüntetést. A belga rendőrség 150 km/h sebességet mért a 30 éves traktornál, magyarázat egyelőre nincs a különös esetre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szőlőtermesztéssel foglalkozó Remi Gervais igencsak meglepődött, amikor a postás gyorshajtásért kiszabott büntetőcsekket kézbesített számára. A traffipax 150 km/h sebességet mért nála, legalábbis ezt állítja a namuri (belgiumi) rendőrség.

Az üggyel csupán az a baj, hogy a közlekedésiek a dél-franciaországi gazda 30 éves traktorát "gyanúsították meg" azzal, hogy túllépte a megengedett sebességet. Ez a gép még lejtőn sem ment 30-nál többel. Nagyobb esélyem lenne nyerni a lottón, mint 100 fölé menni ezzel a traktorral - méltatlankodott az öreg masina tulajdonosa.

A szabálysértés helyszíneként megnevezett belga település ráadásul 1000 kilométerre található a francia gazda lakóhelyétől, aki egyébként még sohasem járt a szomszédos országban. Az ügy viszont annyira furcsa volt, hogy rögtön felvette a kapcsolatot a namuri rendőrséggel, és fényképes bizonyítékot kért az esetről. Ezt egyelőre még nem kapta meg, de alighanem a rendszámtábláját használhatta fel illegálisan egy személyautó gyorshajtó vezetője.

Ha viszont mégis a 30 éves traktor érte el a csúcsot, akkor egy kétéves Guinness-rekord dőlt meg. 2015 februárjában a négyszeres ralivilágbajnok Juha Kankkunen egy "felspécizett" Valtra T234 erőgéppel, Nokian Hakkapeliitta TRI téli traktorabroncsokkal felszerelkezve állított fel sebességi rekordot. A speciálisan erre a célra kialakított, észak-finnországi havas pályán 130,165 km/h végsebességre volt képes a zöld géppel.

Videó a sebességi rekordról:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?