Megjelent a rendelet: így lehet drónpilóta jogosítványt szerezni Magyarországon

agrarszektor.hu2021. február 10. 16:00

Megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelete a távoli pilóták képzését és vizsgáztatását végző szervezetek kijelöléséről, a távoli pilóták képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól, valamint a vizsgán való részvétel díjáról.

Megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelete a távoli pilóták képzését és vizsgáztatását végző szervezetek kijelöléséről, a távoli pilóták képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól, valamint a vizsgán való részvétel díjáról - írta meg a Világgazdaság a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) közösségi oldalán megjelent hír alapján. A rendelet szerint a tanfolyamokat kizárólag a légiközlekedési hatóság engedélyével rendelkező cég szervezheti.

Az átláthatóság érdekében az engedéllyel bíró szervezetek listája elérhető lesz a légiközlekedési hatóság honlapján. Fontos, hogy csak olyan képzőhelyet válasszunk, amelyet nyilvántartásba vettek és a hatósági honlapon is feltüntetnek, hiszen csak így tudunk jelentkezni a vizsgára - jelezte a Magosz.

A tanrendet szintén a légiközlekedési hatóság határozza majd meg. A vizsgákat nem a képzőközpontok, hanem a hatóság szervezi: a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. szervezi és folytatja le. A vizsgadíj megegyezik a közúti járművezetők számítógépes elméleti vizsgájának díjával.

Címkék:
engedély, feltételek, drón, jogosítvány, pilóta, dróntörvény, drónhasználat, innovációs-és-technológiai-minisztérium, itm, kritérium,