2021. január 24. vasárnap Timót

Hírek - Gépek

83 százalékkal nőtt az új mezőgazdasági gépekre fordított összeg 2011-ben

Magyarországon a gépértékesítésben jelentős elmozdulás történt 2011-ben. A mezőgazdasági termelőeszközök kereskedelme folyó áron 35 százalékkal javult az előző évhez képest, az új gépek vásárlására fordított összeg 83 százalékkal nőtt, mondta a vidékfejlesztési miniszter szerdán Bábolnán, a 27. Nemzetközi Gazdanapok megnyitóján.
 
 

Fazekas Sándor hozzátette, a gépvásárlások összértéke meghaladta a 78 milliárd forintot, gabonakombájnokból 176 darabot értékesítettek 2011-ben, két és félszer annyit, mint egy évvel korábban. A traktorok értékesítése 90 százalékot meghaladó mértékben bővült, 1917 gépet vásároltak.

A miniszter rámutatott, hogy a gépek vásárlását segíti a kormány által létrehozott MFB-s agrárfejlesztési program kedvezményes hitelkonstrukciója és a kormány elkötelezett abban, hogy a magyar gépipar és járműgyártás talpra állása után a mezőgépipar is további lehetőségeket kapjon.

A magyar agrárgazdaság egyik legnagyobb kiállításán 12 ezer négyzetméteren csaknem 150 vállalkozás mutatkozik be. A kiállítók több mint fele mezőgazdasági gépek és felszerelések gyártója illetve forgalmazója, de a vetőmaggal, műtrágyával, erdészettel, valamint mezőgazdasági informatikával foglalkozó cégek is jelen vannak. A gazdanapok kiemelt kiállítója, az IKR Zrt. önállóan mutatkozik be közel 10 ezer négyzetméteren.

Az idei szántóföldi gépbemutató fő témája a költséghatékonyság a növénytermesztésben. A látogatók több újdonságnak számító eszközt láthatnak majd munka közben.

 

forrás: MTI


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu