83 százalékkal nőtt az új mezőgazdasági gépekre fordított összeg 2011-ben

agrarszektor.hu
Magyarországon a gépértékesítésben jelentős elmozdulás történt 2011-ben. A mezőgazdasági termelőeszközök kereskedelme folyó áron 35 százalékkal javult az előző évhez képest, az új gépek vásárlására fordított összeg 83 százalékkal nőtt, mondta a vidékfejlesztési miniszter szerdán Bábolnán, a 27. Nemzetközi Gazdanapok megnyitóján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Fazekas Sándor hozzátette, a gépvásárlások összértéke meghaladta a 78 milliárd forintot, gabonakombájnokból 176 darabot értékesítettek 2011-ben, két és félszer annyit, mint egy évvel korábban. A traktorok értékesítése 90 százalékot meghaladó mértékben bővült, 1917 gépet vásároltak.

A miniszter rámutatott, hogy a gépek vásárlását segíti a kormány által létrehozott MFB-s agrárfejlesztési program kedvezményes hitelkonstrukciója és a kormány elkötelezett abban, hogy a magyar gépipar és járműgyártás talpra állása után a mezőgépipar is további lehetőségeket kapjon.

A magyar agrárgazdaság egyik legnagyobb kiállításán 12 ezer négyzetméteren csaknem 150 vállalkozás mutatkozik be. A kiállítók több mint fele mezőgazdasági gépek és felszerelések gyártója illetve forgalmazója, de a vetőmaggal, műtrágyával, erdészettel, valamint mezőgazdasági informatikával foglalkozó cégek is jelen vannak. A gazdanapok kiemelt kiállítója, az IKR Zrt. önállóan mutatkozik be közel 10 ezer négyzetméteren.

Az idei szántóföldi gépbemutató fő témája a költséghatékonyság a növénytermesztésben. A látogatók több újdonságnak számító eszközt láthatnak majd munka közben.

 

forrás: MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?