A hiányzó láncszem: okostechnológiák a mezőgazdaságban (x)

agrarszektor.hu
Európai startup seregszemlének ad otthont 2016. május 23-án Budapesten a SMART 2016 konferencia. A Telekom 13 országot átölelő innovációs versenyének (Telekom Innovation Contest) döntőjében tíz nemzetközi induló tech vállalkozás mérkőzik meg egymással és mutatkozik be a Telekom Innovation Expo keretében. A rendezvény emellett közel 100 hazai és külföldi előadóval a digitalizáció legfrissebb trendjeit vizsgálja a robotikától az okosvárosokon át, az intelligens egészségügyi megoldásokig. A szakmai programban az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő terület, az agrárinformatika, illetve a mezőgazdaságban alkamazott smart technológiák is helyet kapnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Telekom nemzetközi innovációs versenyén 13 ország - köztük Nagy-Britannia, Németország, Lengyelország és Magyarország - legjobb startupjai szállhatnak ringbe. A verseny döntőjének idén a budapesti SMART 2016 konferencia ad otthont, a fináléban a 10 legjobb csapat mérkőzik meg a Telekom nemzetközi startup szakemberei előtt.

Az okostechnológiák seregszemléjéről természetesen nem hiányozhatnak a mezőgazdaságban alkalmazott megoldások sem, hiszen egy rendkívül dinamikusan fejlődő, és lebilincselően izgalmas fejlesztéseket felvonultató szakterületről van szó.

Magyarország egyetlen erőforrása az agy

A SMART 2016 a nemzetközi innovációs verseny mellett közel 100 külföldi és hazai előadó segítségével járja körbe az okostechnológia és a digitalizáció életünk minden területét átszövő hatásait. Szó lesz többek között az okosvárosokról, a digitális egészségiparról, az okos járművekről, az e-közigazgatásról, a kiberbiztonságról, illetve az internetes innovációról. A résztvevők továbbá olyan húsbavágó kérdésekre is választ kaphatnak, hogy milyen lesz Budapest 30 év múlva, hogyan robbantotta fel a digitalizáció a vállalati kommunikációt, vagy miért az emberi agy Magyarország egyetlen erőforrása.

Előadók
A konferencián előadó lesz Varga Péter, a Millefolium Stratégia Kft. vezérigazgatója, az IVSZ Agrárinformatikai munkacsoportjának vezetője, aki 1992 óta foglakozik a hazai agrárinformatikai rendszerek, szolgáltatások stratégiai fejlesztésével. "A csökkenő agrártámogatások és a növekvő élelmiszer kereslet szükségessé teszi a hazai mezőgazdasági termelés hatékonyságának növelését. A kihasználatlan erőforrások nagy része az agrárinformatikai megoldások segítéségével érhető el. A piacon elérhető agrárinformatikai eszközök és szolgáltatások elterjedésének több gátja is van: humánerőforrás, feketegazdaság, integráció hiánya. Azonban több hajtóerőt is azonosítottunk: költségcsökkentés, élelmiszerbiztonság növekedése, jövedelemnövekedés" - vallja a szakember.

Ugyancsak agrárinformatikai témában ad elő Szigetlaki Zsolt, a Cubilog Kft. stratégiai igazgatója, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik a mérés- adatgyűjtő alkalmazások fejlesztésében. A szakember előadásában a mezőgazdaság és az okos eszközök használatának lehetőségeit világítja át.


A konferencián számos már sikeres techcég is beszámol tapasztalatiról. A budapesti fejlesztő központtal rendelkező, 1,6 milliárd dollárra értékelt Skyscanner mobilfejlesztési projektjeibe enged betekintést. A Supercharge nevű magyar applikációfejlesztő cég arról tart előadást, hogy hogyan rengetik meg a New York-i albérlet piacot. A Fintech Group pedig arra mutat rá, hogy a pénzügy terén megjelenő technológiai megoldások hogyan válthatják ki rövid időn belül a klasszikus banki szolgáltatásokat. A rendezvényen a fentiek mellett szó lesz az oktatás és a technológia viszonyáról, a robotikáról, a digitalizáció HR szakmára kifejtett hatásáról, a fejlesztők aktuális kihívásairól és a hazi startupok exportlehetőségeiről is.

További információ és regisztráció: www.smconf.hu // www.facebook.com/smartmobil

A rendezvény médiatámogatója az

 


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?