Adatgyűjtés felsőfokon: új digitális megoldásokkal segítik a magyar gazdákat

Adatgyűjtés felsőfokon: új digitális megoldásokkal segítik a magyar gazdákat

agrarszektor.hu
Azonnali információkhoz juttatja a mezőgazdasági vállalkozókat az i-Cell és az AgroVIR. Az i-Cell elsőként csatlakozott az AgroVIR Connect elnevezésű digitális adatgyűjtő platformjához.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az AgroVIR egy a mezőgazdaságban elterjedt vállalatirányitási rendszer, ami a menedzsment szemléletű gazdaságoknak és nagyobb léptékű gazdálkodóknak elengedhetetlenül szükséges eszköze. Az AgroVIRen belül egy összevont menedzsmenttámogató információs felület adatait szolgáltatja az i-Cell i-Fleet rendszere, tudhattuk meg az i-Cell közleményéből.

Az AgroVIR Connect egy olyan új szolgáltatás, amelyben egyszerre rögzíthetők és láthatók az i-Cell által tárolt információk - mint például az üzemanyagszint, gépóra, munkaművelet, sebesség -, illetve a gazdálkodás folyamatai. A mezőgazdasági vállalkozók ezáltal teljes képet kapnak arról, hogyan dolgoznak gépeik az adott földterületen. E mellett további információkhoz jutnak a költségek, a felhasznált anyagok, az alkalmazottak munkaideje, munkabére, a munkaművelet során keletkező járulékok tekintetében. Mindennek eredményeképpen a gazdálkodók mintegy 8-10 olyan releváns információt nyernek ki az AgvoVIR és az i-Cell rendszeréből az AgroVIR Connectnek köszönhetően, ami segíti mindennapi döntéseiket.

E szolgáltatás mellett szintén létrejött az AgroVIR Works Lite elnevezésű okostelefonos alkalmazás, amelynek további előnye, hogy segítségével csökkennek az adminisztrációs terhek, valamint a papír alapú adatrögzítést az adatok digitális tárolása váltja fel. Egy mezőgazdasági vállalkozás munkavállalói ugyanis okostelefonjukon rögzíteni tudják napi tevékenységüket, az adatok pedig továbbíthatók az AgroVIR felületére.

Ennek a szisztémának az az újdonsága, hogy különböző szolgáltatók összekapcsolására képes. Ezáltal a gazdálkodók azonnali információkhoz jutnak a gépeik tevékenységét illetően, valamint egy közös rendszerben láthatják a számukra legfontosabb adatokat

- mondta Farkas Károly, az i-Cell operatív igazgatója.

Az i-Cell és az AgroVIR együttműködése alkalmas, hogy a gazdálkodók még pontosabb képet kapjanak egy adott területen egy bizonyos növénykultúra művelése költségeinek alakulásáról. Mindkét fejlesztés, azaz az AgroVIR Connect és az AgroVIR Works Lite segítségével minimálisra csökkenthető a személyes találkozások száma, ugyanakkor a munkavégzés folyamata és a gazdálkodás végig átlátható marad. Úgy is mondhatni: a mezőgazdasági vállalkozókat ezáltal hozzásegítették ahhoz, hogy "COVID-ready" legyen a gazdálkodás.

Az AgroVIR Connetc és az AgroVIR Works Lite 2020. augusztus 1-ig ingyenesen érhető el a gazdálkodók számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58