Álhírek keringtek az interneten: a traktorokra nem terjed ki EKÁER

agrarszektor.hu
Valótlanok azok a napokban megjelent hírek, amelyek szerint 2016. augusztus 1-től a mezőgazdasági vontatókra (traktorokra) is vonatkozik majd az elektronikus közúti árufuvarozó rendszerbe (EKÁER) történő bejelentési kötelezettség. A mezőgazdasági vontatók nem minősülnek gépjárműnek, ezért azokat nem kell bejelenteni az EKÁER-be.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az elmúlt napokban számos megkeresés érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tagjaitól az EKÁER 2016. augusztus 1-jén életbe lépő változásával kapcsolatban - közölte a szervezet. Több internetes oldalon ugyanis arról számoltak be, hogy a jövő hónap elejétől a mezőgazdasági vontatókra is igényelni kell EKÁER-számot.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az ügyben állásfoglalást kért a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. A tárca közlése szerint az eddig tapasztalt visszaélések megakadályozása érdekében 2016. augusztus 1-től nem csak az útdíjköteles, hanem a 3,5 tonna össztömeget meghaladó nem útdíjköteles gépjárművekre is kiterjed majd az EKÁER bejelentési kötelezettség. A mezőgazdasági vontatók (traktorok) ugyanakkor a KRESZ szerint nem minősülnek gépjárműnek, így azokat továbbra sem kell bejelenteni az EKÁER-be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?