2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Hírek - Gépek

Álhírek keringtek az interneten: a traktorokra nem terjed ki EKÁER

Valótlanok azok a napokban megjelent hírek, amelyek szerint 2016. augusztus 1-től a mezőgazdasági vontatókra (traktorokra) is vonatkozik majd az elektronikus közúti árufuvarozó rendszerbe (EKÁER) történő bejelentési kötelezettség. A mezőgazdasági vontatók nem minősülnek gépjárműnek, ezért azokat nem kell bejelenteni az EKÁER-be.
 
 

Az elmúlt napokban számos megkeresés érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tagjaitól az EKÁER 2016. augusztus 1-jén életbe lépő változásával kapcsolatban – közölte a szervezet. Több internetes oldalon ugyanis arról számoltak be, hogy a jövő hónap elejétől a mezőgazdasági vontatókra is igényelni kell EKÁER-számot.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az ügyben állásfoglalást kért a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. A tárca közlése szerint az eddig tapasztalt visszaélések megakadályozása érdekében 2016. augusztus 1-től nem csak az útdíjköteles, hanem a 3,5 tonna össztömeget meghaladó nem útdíjköteles gépjárművekre is kiterjed majd az EKÁER bejelentési kötelezettség. A mezőgazdasági vontatók (traktorok) ugyanakkor a KRESZ szerint nem minősülnek gépjárműnek, így azokat továbbra sem kell bejelenteni az EKÁER-be.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu