2020. április 9. csütörtök Erhard

Hírek - Gépek

Anyaghiba, figyelmetlenség? - Itt a biztosítás géptörésre, akár 10 éves munkaeszközre is

Sokakat elriaszt a széles biztosítási kínálat, az ajánlatok átláthatatlansága a biztosításkötéstől, és csak akkor kap észhez, amikor a baj már bekövetkezett. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai számára folyamatosan bővülő, minő­ségi szakmai szolgáltatásokat rendszeresített, ezek közé tartozik a biztosításközvetítés is, amelynek fő célja, hogy a leginkább testreszabott, agrárspecifikus biztosításokat kínálhasson a tagság részére.
 
 

A NAK Biztosításközvetítő Kft. a Magyar Nemzeti Bank által engedélyezett biztosításközvetítő cégként működik és több biztosító - jellemzően az agráriumhoz köt­hető - termékeinek értékesítését végzi. E szolgáltatás célja, hogy a kamarai tagok egy helyen találják meg a számukra leghasznosabb konstrukciót, és ugyanott, a falugazdász irodákban el is intézhessék ag­rárbiztosítási ügyeiket. A falugazdász-hálózat dedikált kollégái segítenek eligazodni az különböző biztosítások között, illetve kiválasztani a gazdálkodó számára legjobb formát, tekintettel az olyan szakmai szempontokra, mint a termőhelyi adottságok, alkalmazott technológiák, szezonális időjárási hatások, gépek állapota, telephelyek elhelyezkedése, állaga. A szerződéskötés kedvező áron és azonnal megvalósítható, akár másnap kezdődő kockázatviseléssel.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A Kamara két fő területen ajánl biztosításokat tagjai számára: az egyik a növénybiztosítás, a másik a géptörés-biztosítás. A NAK Biztosításközvetítő Kft. az összes Magyarországon működő, mezőgazdasági biztosítással foglalkozó társaság bevonásával minden köztermesztésben előforduló növényre, növényenként akár kilenc káreseményre kínál biztosítást. A kamara tagjai számára lehetséges megdőléses viharkárokra is kiegészítő biztosítást kötni egy egyedi záradék keretében,  jég- és viharkockázatok együttes biztosítása esetén.

A NAK Biztosításközvetítő kifejezetten a NAK-tagok számára nyújt géptörés-biztosítást is a termelő, illetve szolgáltató tevékenység közben bekövetkező, nem kívánt eseményekre. Ilyen például a gép, berendezés kulcsalkatrészének (vagy egészének) törése vagy repedése, ami a további működés egészét megakadályozhatja, és jelentős termeléskieséshez, illetve többletköltségekhez vezethet. A géptörés-biztosítás segítségével minimalizálhatóak a veszteségek. A biztosítás technikai kockázatot is tartalmaz, amire a hagyományos vagyonbiztosítások nem terjednek ki, tartalmazza továbbá a javítás során felmerülő sürgősségi és extra költségeket is 200 000 Ft erejéig.


A biztosítás fedezetet ad rázkódás, anyaghiba okán keletkező károkra, és a gép 10 éves koráig megköthető. Kiterjed olyan biztosítási eseményekre is, ahol a gép kezelőjének figyelmetlensége vagy anyaghiba okozta a károsodást, és fedezi a berendezés javításának, illetve egy hasonlóval való pótlásának a költségeit, sőt szükség esetén a kölcsöngép díját is megtéríti. A NAK Biztosításközvetítő Kft. ajánlott biztosításaira gyors szerződéskötés lehetséges, akár kockázat-elbírálás nélkül.

Egy szerződésben legfeljebb 6 gép és 6 munkagép (amely azonos kockázatviselési helyhez tartozik) vonható be, gépenként maximum 60 millió forint egyedi értékben, a használt gép legfeljebb10 éves koráig (a biztosító kockázatviselése az eszköz 15 éves korát elérve szűnik meg). A géptörés-biztosítás nemcsak saját, hanem idegen tulajdonú (bérelt, lízingelt, kölcsönbe átvett) gépek esetén is alkalmazható, a biztosítási szolgáltatás fedezi a plusz költségeket (pl. sürgősségi javítások, expressz szolgáltatások stb.).

Forrás: NAK

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu